В столицата започна поставянето на нови указателни табели, които да

...
В столицата започна поставянето на нови указателни табели, които да
Коментари Харесай

Не говорите български? Вече няма да се губите в София

В столицата стартира слагането на нови указателни табели, които да оказват помощ за ориентирането в града на жителите и многочислените непознати туристи. 

Всички текстове са изписани на кирилица и латиница. Големината на шрифта е над минимума за подобен вид табели. Цветовете са тествани и приспособени за разнообразни групи със зрителни усложнения. Елементите са модулни, с цел да разрешават бъдещо надграждане и развиване на системата. Тотемите са двустранни и насочват туристите и в четирите направления. 



Новите табели са част от информационната акция " София поддържа връзка " за европредседателството ни, която бе обявена от основния проектант Здравко Здравков и Малина Едрева, председател на комисията по просвета в Следствен отдел към окръжна прокуратура, в края на предходната година. 

Тогава стана ясно, че в центъра на София ще бъдат сложени 40 осведомителни обекти - огромен и дребен тотем и дирек с табели. 

Видът им е създаден след анкета с 200 български и задгранични посетители на столицата, които идват готови - знаят кои забележителности желаят да посетят, само че не и по какъв начин да стигнат до тях. Проблем е и езиковата преграда. Затова в този момент се слагат тотемите с пешеходно дребосъче най-отгоре. 



От тях ще излиза наяве на кое място се намира човек, коя забележителност е в съответната обозначена посока, нейният номер на разположената по-ниско карта, както и пиктограми на забележителностите. 

Горната част на новите табели е със светлоотразително фолио, с цел да се вижда ясно и вечер. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР