В столицата старт на събитието беше даден от Националния дворец

...
В столицата старт на събитието беше даден от Националния дворец
Коментари Харесай

Поход за мир с призив за военен неутралитет на България блокира центъра на София

В столицата старт на събитието беше даден от Националния замък на културата. С възгласи: " Да живее България! " участниците в петия подред Поход за мир и неутралитет започнаха да се събират още преди 14:00 часа. Шествието потегли по бул. " Витоша ", мина през Президенството и стигна до Народното събрание. Следващите точки от маршрута са Българска национална телевизия и Орлов мост, като се чака да завърши към 20:00 часа пред постройката на Народното събрание.

Походът е под надпис: " България зона на мира ", като се организира в столицата още 34 града в страната и чужбина



Инициативата е на Български народен съвет за мир, " Свободна и мирна България ", " Българският жанр единен за децата " и други организации.

Преди шествието да тръгне по централните софийски улици събираха подписи за народен референдум, озаглавен от уредниците " България за мир и суверенитет " .

Оратори обявиха пред участниците: " Желаете ли тази земя да бъде парадайс и това да бъде решавано от българския народ. И дано подпишем тази подписка и дано покажем на тези, които се мислят за вездесъщи, че не те, а ние управляваме нашата България ".

Снимка: БТА

" България е част от православния свят и не може да взе участие под каквато и да било форма във военния спор в Украйна, нито с военна помощ, нито със жива мощ ", показа участничка в проявата пред Българска телеграфна агенция.

Снимка: БТА

По време на конференция, състояла се на 20 април в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, от организационния комитет на " Общобългарски поход за мир и неутралитет " оповестиха и шестте въпроса за референдума, измежду които:
Подкрепяте ли да се откри национална политика на боен неутралитет във връзка с всички външни за територията ѝ спорове " " Подкрепяте ли да бъдат изменени условията за брой подписи за производство на народен референдум ".
Снимка: БТА

При над 100 хиляди подписа Народното събрание би трябвало наложително да взема решение за произвеждането му.

Снимка: БТА

Зад подписката за референдум стои Обществен съвет, в който са включени 29 персони, измежду които доцент Григор Сарийски, Нешка Робева, Георги Иванов, проф. Боян Дуранкев, доцент Атанас Мангъров, Николай Марков, ген. о.р. Димитър Шивиков. Всички имена и шестте въпроса са оповестени в интернет.

Около 50 индивида се включиха " Поход за мир и суверенитет " и във Враца. Инициативата се организира в огромните градове в цялата страна и една от задачите е България да резервира неутралитет по отношение на войната в Украйна.

Един от уредниците във Враца - Искрен Дилов, разяснява, че е време хората да вземат решението на значимите въпроси в свои ръце. " Идеята на похода е да си спасим децата и страната от злополука от рода на украинската. Виждаме, че оформилият се политически хайлайф напълно целеустремено следва външни заповеди и ползи. Идеята е да разберем най-сетне, че нещата си зависят от нас, да стартираме да ги вършим както би трябвало, а не да чакаме някои, които сякаш ние сме избрали, а в действителност са ни " подредени " от финансови организации ", добави той.

Днешният поход няма да е финален. Следващият ще бъде на 21 май. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР