В столицата ще се проведе международна конференция на тема „Фалшивите

...
В столицата ще се проведе международна конференция на тема „Фалшивите
Коментари Харесай

Международна конференция за фалшивите новини започва в столицата

В столицата ще се организира интернационална конференция на тематика „ Фалшивите вести на същинските тролове “ /„ Fake news of true trolls”/.
По време на конференцията ще бъдат дискутирани тематики като дезинформация, подправени нови и интернационална сигурност, провокациите, пред които са изправен днешните публицисти и ролята на потребителите на обществените мрежи в разпространяването на погрешна и подвеждаща информация.
Сред посетител - лекторите ще бъдат специалисти, вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът за българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, българският представител в Европейската комисия Мария Габриел, членове на Народното събрание и други
Форумът ще се организира на 9 ноември, петък, от 10:00 ч. в зала 6 на Национален замък на културата. Дискусията ще събере публицисти, политици, общественици, представители на европейските и локални институции, неправителствени организации, софтуерни компании и специалисти.
Организатори на събитието са Атлантически клуб в България и Дигитална нацинална коалиця, с поддръжката на Партията на европейските социалисти, Фондация „ Конрад Аденуер “, Асоциацията на Атлантическия контракт, Български дипломатически институт и Посолство на Франция в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР