В столицата ще се проведе 14-ото издание на Европейска нощ

...
В столицата ще се проведе 14-ото издание на Европейска нощ
Коментари Харесай

Над 50 музея и галерии ще се включат в Европейската нощ на музеите в София

В столицата ще се организира 14-ото издание на Европейска нощ на музеите в София. По време на събитието десетки музеи и галерии в столицата ще отворят вратите си и ще се включат с завладяващи изложения, концерти и разнородни арт прояви. По традиция през последните години единствено в София над 50 музея и галерии се включват в събитието и посрещат хиляди гости с безвъзмезден вход. Събитието се провежда от Френския институт в България, Столична община и Министерство на културата на Република България, оповестяват от пресцентъра на столичната община.
Европейската нощ на музеите е проведена за първи път през 2005 година във Франция и единствено за няколко години тя се популяризира сполучливо из цяла Европа. По своя формат Европейската нощ на музеите е необятно отворена стратегия, освен това към допустимо най-широк кръг от хора, които имат опция освен да се допрян до експонатите и творбите, които музеите и галериите демонстрират, само че и до техните послания.
Тази година уредниците са подготвили игра " Снимай се и завоюва! ", обвързвана с девет експоната от участващите в Европейската нощ на музеите 2018 музеи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР