В столицата на Виетнам Ханой днес започва втората среща на

...
В столицата на Виетнам Ханой днес започва втората среща на
Коментари Харесай

Тръмп и Ким Чен Ун ще се срещнат днес

В столицата на Виетнам Ханой през днешния ден стартира втората среща на върха сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен Ун, предадоха Ройтерс и Франс прес.

``
реклама

Срещата ще се състои в най-стария хотел на Ханой - " Метропол " от веригата " Софител ", в конферентната зала на седмия етаж, прецизира ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се на тази втора среща на върха да се придаде повече пълнота на най-вече символичната декларация от първата среща на върха сред двамата водачи в Сингапур.

Доналд Тръмп показва оптимизъм и увери в Туитър, че чака с неспокойствие " една доста продуктивна среща на върха ".

За срещата се знаят прекомерно малко детайлности. Двамата водачи ще вечерят дружно тази вечер в компанията на някои от съветниците си, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Първата историческа среща на върха сред Тръмп и Ким се състоя през юни 2018 година в Сингапур. На нея Ким даде обещание да работи за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров. Оттогава договарянията не са отбелязали необикновен прогрес. Северна Корея упорства за анулация на инициираните от Съединени американски щати интернационалните наказания, за публично оповестяване на края на Корейската война (1950-1953 г.), по която досега е подписано единствено помирение, и за гаранции за сигурността й, в това число завършек на американското военно наличие в Южна Корея и района. Съединени американски щати пък желаят цялостна, проверима и необратима денуклеаризация, преди глобите да отпаднат.

Доналд Тръмп повтаря, че не бърза да убеждава КНДР да се откаже от нуклеарния си боеприпас до момента в който Пхенян се въздържа, както прави към този момент повече от година, да прави нуклеарни и ракетни проби.

Според Хари Кадзианис от консервативния мозъчен концерн Център за националния интерес, двете страни би трябвало " да създадат най-малко една крачка напред, тъй като най-лошото за всички ще е срещата да се окаже единствено загуба на време ".

Мнозина анализатори приканват на втората среща на върха сред двамата водачи да се стигне до нещо по-конкретно, в сравнение с първата. Според Ким Йон-хюн от университета Донгук в Сеул, най-хубавият сюжет ще е Тръмп и Ким да се договорят за някакъв график. Вашингтон може да обещае гаранции за сигурността във тип на публична декларация за завършек на Корейската война или двете страни да отворят бюра за връзка.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР