В столицата на Румъния Букурещ беше открита фабрика за производство

...
В столицата на Румъния Букурещ беше открита фабрика за производство
Коментари Харесай

В Румъния откриха завод за литиево-йонни батерии за 13,6 милиона евро

В столицата на Румъния Букурещ беше открита фабрика за произвеждане на литиево-йонни акумулатори за 13,6 милиона евро (15,1 милиона щатски долара). Тя е дело на основаната в Южна Африка компания производител на артикули за предпазване на сила Metair Investments, написа SeeNews.

Съоръжението има индустриален потенциал сред 600 000 и 1 милион кафези годишно. Въвеждането на предприятието в цялостна употреба напредва по проект и се чака производството да стартира през второто тримесечие на идната година.

През февруари 2018 година Metair закупи 35% от румънската компания Primemotors посредством напълно дъщерното си сдружение Rombat, с цел да форсира производството на литиево-йонни акумулатори на европейския пазар. Сделката беше на стойност 1 милион евро.

Още пък през 2012 година Metair закупи най-големия румънски производител на оловно-киселинни акумулатори Rombat за 43 милиона евро през 2012 година.

Metair е обществена компания. Групата ръководи интернационално портфолио от компании, които създават, популяризират и продават на дребно артикули за предпазване на сила и автомобилни съставни елементи. Фабриката в Букурещ е първата такава на компанита, която ще създава литиево-йонни акумулатори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР