В столицата Мадрид хиляди хора се събраха пред сградата на

...
В столицата Мадрид хиляди хора се събраха пред сградата на
Коментари Харесай

Демонстрации в цяла Испания ”за” и ”против” каталунския вот

В столицата Мадрид хиляди хора се събраха пред постройката на общината, с цел да стачкуват против допитването, което към този момент бе оповестено за нелегално от централните управляващи.

Демонстрантите скандираха: "Сепаратисти - терористи! " и "Да живее Испания! ". Те желаеха да бъде задържан министър председателят на Каталуния Карлес Пучдемон.

Демонстрацията бе проведена от консервативната организация Фондация за отбрана на испанската нация. Очаква се всеки от двата лагера - на последователите и на съперниците на референдума - да има най-малко по три митинга в Мадрид.

Поляризацията се придвижи и на остров Майорка. 3000 индивида показаха нощес взаимност с каталунските сепаратисти. Хиляди хора се събраха, с цел да се разгласят против референдума.

Демонстрации имаше още в Лерида, Сантандер и Аликанте.

Над 3000 индивида показаха взаимност с каталунските сепаратисти в северозападната самостоятелна област Галисия, където също има мощно придвижване за самостоятелност.

Хиляди съперници на независимостта на Каталуния се събраха в Барселона

Множеството развява испански флагове и скандира лозунги срещу отцепването от Испания.

Демонстрантите извършиха площад в центъра на Барселона, столицата на Каталуния, където се намират централите на районното държавно управление и на градския съвет.

Карлес Пучдемон изиска ходатайство
за споразумяване на спора

Регионалният министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон изиска ходатайство в спора с Мадрид.

"Трябва да изразим ясна воля да разполагаме с ходатайство, без значение какъв ще бъде сюжетът, без значение дали "да "-то или "не "-то вземе връх, съобщи Пучдемон.

"Искате ли Каталуния да стане самостоятелна страна с републиканска форма на ръководство? ", гласи въпросът на допитването.

Самият аз и моите симпатизанти няма да се откажем от правото си на самоопределяне и ще участваме на следващия ден в референдума за независимостта макар съпротивата на испанското държавно управление. Няма да се приберем вкъщи и да се откажем от правата си (...)Правителството планува всичко, с цел да може всичко да стане по естествен метод, съобщи Пучдемон по-малко от 24 часа преди неразрешения референдум за независимостта, призовавайки каталунците да заобикалят каквито и да било прояви на принуждение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР