В столицата е въведен и комендантски часВ Киев е обявена

...
В столицата е въведен и комендантски часВ Киев е обявена
Коментари Харесай

В Киев е обявена въздушна тревога, жителите са помолени да се отправят към укритията

В столицата е въведен и комендантски час
В Киев е оповестена въздушна паника, а жителите на столицата са помолени незабавно да отдръпват в убежищата. Това оповестиха от градската администрация на Киев.

„ Внимание! В Киев е оповестена въздушна паника! Всички би трябвало незабавно да се насочат към укритията за гражданска отбрана! “, се споделя в известие, оповестено в канала на администрацията в Telegram.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че жителите на столицата могат да се подслонят в киевското метро, където за тази цел са планувани четири станции.

„ Приятели! Четирите станции на аления клон на метрото, на които по организационни аргументи в този момент не се движат влакове, са отворени, с цел да могат жителите на Киев да ги употребяват като леговище при положение на въздушно нахлуване. Това са станциите Академигородок, Нивки, Святошин и Житомирска. Също по този начин желая да ви осведомявам, че всички станции на киевското метро са налични за хората когато и да е на денонощието по време на паниката. За да издържим на заплахата “, написа той в канала си в Telegram.

По-рано пресслужбата на киевското метро заяви, че метрото продължава да работи, като се изключи няколко станции по алената линия. В момента не се събират такси за пътешестване, защото метрото може да се употребява като бомбоубежище от жителите на града. От пресслужбата прецизираха, че 46 станции могат да работят в режим на скривалище.

В момента в Киев има над 500 складове, ситуирани до обекти от сериозната инфраструктура, и съвсем 4 500 уреди за двойна приложимост, където при положение на изключителна обстановка могат да се укрият жителите на столицата.

„ Това са подземни паркинги, топли връзки, метро, изби и сутерени”, посочи Кличко. „ Не изпадаме в суматоха и не се опасяваме, само че сме подготвени за всевъзможен сюжет на събитията”, сподели кметът на Киев.

В столицата е въведен и комендантски час.

„ Киев вкарва полицейски час от през днешния ден. Той ще бъде в действие от 22:00 до 7:00 ч. Това е насилствена стъпка, само че в актуалните условия на военна експанзия и военно състояние, е нужна за сигурността на жителите на столицата ", сподели Кличко.

По време на полицейския час публичният превоз няма да се движи, а метростанциите ще бъдат налични непрекъснато като убежища.

Придвижването ще бъде допустимо за избрани категории жители с документи.

„ Моля всички киевчани да се приберат в точния момент вкъщи. Ако е безусловно належащо да се придвижвате из града по време на полицейския час, изключително служащите от промените на предприятията от сериозната инфраструктура, е наложително да имате документи за идентичност “, добави Кличко.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР