В столичното метро вече има поставени дефибрилатори, които могат да

...
В столичното метро вече има поставени дефибрилатори, които могат да
Коментари Харесай

Поставиха дефибрилатори за първа помощ в метрото

В столичното метро към този момент има сложени дефибрилатори, които могат да спасят човешки живот при положение на сърдечен арест. Поставени са общо 4 дефибрилатора на четири от най-натоварените метростанции, съобщи БГНЕС.

„ Целта на този пилотен план е да бъде систематично подготвено популацията в предоставяне на първа помощ , до момента в който пристигна екип на Спешна помощ. Това е европейска процедура, която е залегнала в документите на всички членки на Европейски Съюз. Ние би трябвало да реализираме тези стандарти “, сподели кардиологът професор Иво Петров.
 
 Снимка: Георги Димитров

Дефибрилаторите могат да се употребяват от елементарни жители, те имат директива и са изцяло безвредни, т.е. с тях може единствено да се помогне, само че не и да се навреди.



„ Метрото в международен мащаб е един от първите обекти за слагане на автоматизирани дефибрилатори. Това е стъпка в вярната посока. Имаме поддръжка от голям брой професионални сдружения. Това са автоматизирани дефибрилатори. Дори хора, които не са експерти могат да работят с тях. Случайни очевидци могат да спасят човешки живот с тези машини. Те не могат да увредят човек, без значение дали някой желае да навреди на човек с това устройство. Неговият цифров разум не разрешава на да се провокира електрически разряд , в случай че не е належащо “, сподели той.
 
 Поставиха първите дефибрилатори в софийското метро Снимка: Георги Димитров

 Снимка: Георги Димитров

 Снимка: Георги Димитров
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР