В столичното 51 СУ „Елисавета Багряна" учебният процес ще бъде

...
В столичното 51 СУ „Елисавета Багряна" учебният процес ще бъде
Коментари Харесай

Директор на столично училище: Големият проблем е от родители, които възприемат мерките като протест

В столичното 51 СУ „ Елисавета Багряна " образователният развой ще бъде разграничен в четири зони. Учениците са разпределени на две смени в четири корпуса, които са изцяло независими и изолирани един от различен. Това изясни в предаването "Преди всички " по БНР шефът на учебното заведение Асен Александров.

"Най-лошото, което може да се случи, е да затворим едно от четирите „ учебни заведения “, не четирите по едно и също време ", разяснява той.

В 51 СУ се образоват над 1 200 възпитаници. В учебното заведение са основали всички условия за съблюдаване на трите „ Д “ - отдалеченост, дисциплинираност, стерилизация.

Въвели са в двете посоки придвижване и има сложени термокамери за премерване на температурата на входа.

"Децата не са толкоз уплашени и ще свикнат ", счита Александров.

"Малко сугестираме децата. Ако казваш на едно дете – внимавай да не паднеш, внимавай да не паднеш, в случай че му го кажеш 100 пъти в границите на един ден, сигурен съм, че ще падне. Трудно е, мъчно е – какво пък е толкоз мъчно? За две минути да отидат от класната стая само че двора, четири-пет излизания дневно, две-три ходения до тоалетната, сумарно към 30 минути. Всяка заран виждам дечица в метрото – вървят си с маските, пишат си по телефоните, въобще не са чак толкова уплашени ", разяснява шефът.

Александров прикани децата на родителите, които стачкуват против носенето на маски, да вършат това поради другите и в името на толерантността.

"Големият проблем ни е от някои родители, които са решили това да е някакъв вид митинг. Ние не признаваме международна интрига и ги молим да ни оказват подпомагане. Добре, вие не вярвате, може би сте прави, правете го поради другите, които се тормозят ", акцентира още шефът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР