В Столичния общински съвет се обсъжда предложението за почти двоен

...
В Столичния общински съвет се обсъжда предложението за почти двоен
Коментари Харесай

Очаква се скок на цените за неправилно паркиране в столицата

В Столичния общински съвет се разисква предлагането за съвсем двоен скок на цените за погрешно паркиране в София, заяви . Част от общинските съветници упорстват от 60 лв., повдигането на автомобил с „ паяк ” да стане 105 лв.. Мотивът е, че разноските на Центъра за градска подвижност са прекомерно високи.

Вместо регистрационния номер на колата, Боряна Стамболова изпраща SMS с неверна информация за паркиране в „ синя зона " и след час намира автомобила със скоба. „ Абсолютно несъзнателно съм изпратила 1302 вместо номера на колата. Имаше опция да го ревизира, не съм го направила и напълно заслужено са ме глобили ”, споделя тя.

В нейния случай се постанова да заплати 30 лв.. Предложението за смяна е скоро за сложена скоба цената да стане най-малко 50 лв..

Планира се и скок на таксата за повдигане на коли за погрешно паркиране . „ За репатриране с техническо средство вид „ паяк ” се заплащат 60 лв. от жителите. Реалните разноски по планове на ЦГМ са 105 лв. ”, сподели Виктор Чаушев - външен специалист към Столичния общински съвет.

Цената за престой на наказателния паркинг няма да се трансформира. Тя остава 2 лв. за всеки стартират час за лек автомобил и 3 лв. за микробус.

Част от общинските съветници не са съгласни с предлагането за скок на цените. „ Не е обосновано до дъно. На процедура сега от ЦГМ имаме информация по отношение на разноските, които са създали по цялостната си активност по репатриране. Включително и поправки на улици ”, разяснява Зафир Зарков - общински консултант в Столичния общински съвет.

До седмица от Центъра би трябвало да дават информация какъв брой коства активността им по репатриране, с цел да продължи разискването в Съвета за това дали се постанова повишение на таксите.

„ Цената би трябвало да се аргументира ”, уточни кметът на София Йорданка Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР