В столичния квартал Люлин Sofia24.bg попадна на нещо, което може

...
В столичния квартал Люлин Sofia24.bg попадна на нещо, което може
Коментари Харесай

Скандална хрумка или модна тенденция: Свастика изгря на люлински таван

В столичния квартал " Люлин " Sofia24.bg попадна на нещо, което може би ще провокира вашия интерес, както и най-различни мнения, несъмнено. Това е окачен таван от гипсокартон с осветяване под във формата на нацисткия пречупен кръст. Не излиза наяве дали това е мечтаната форма или просто притежателите са се пробвали да създадат нещо друго.

Известно е, че за западните култури свастиката е значим знак. Използва се главно в областта на модата, архитектурата, керамиката и скулптурното изкуство. В ориенталските култури е знак на Буда. В днешно време обаче хората свързват свастиката с Втората международна война. Никога човечеството няма да не помни нацистката партия, отпред с Хитлер, пристигнала на власт през 1933 година и предизвикала една от най-страшните произшествия в историята на света.

Доскоро повече се занимавахме с тази тематика по време на футболни мачове, когато постоянно в агитките се показваха нацистки знаци, най-често свастика. Тази тематика още веднъж е настояща в този момент поради войната в Украйна. Както и да го погледнем обаче, това е едно много необичайно решение за вътрешен интериор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР