В столичния квартал Гео Милев вчера бяха задържани над 30

...
В столичния квартал Гео Милев вчера бяха задържани над 30
Коментари Харесай

Спипаха над 30 мигранти в столичен квартал

В столичния квартал " Гео Милев " през вчерашния ден бяха арестувани над 30 мигранти.

Става въпрос за група най-вече от мъже без документи за идентичност. Няма изясненост по кое време са влезнали на територията на България и коя е била крайната им дестинация, оповестява Българска национална телевизия.

Петима от арестуваните са били откарани в Инфекциозна болница, а на останалите от групата са били открити хронични болести.

" Били са много пръснати по целия парк, няма никаква болест - нито маймунска шарка, имало е ухапвания от бълхи или дървеници ", съобщи Георги Илиев, кмет на регион " Слатина ".

По думите му 27 от мигрантите са арестувани в парка и още 6 в гарсониера.

" Направени са им прегледи и медицински такива на тези, които са имали подозрителни следи, наподобяващи тези на шарка и краста, само че се оказа, че става въпрос за ухапвания от бълхи и дървеници. Нищо ужасно и нищо рисково не е намерено при прегледите. Прегледани са в Инфекциозна болница.

За това е имало и три коли за спешна помощ, които са ги взели и са ги откарали там. Сега към този момент те са настанени в профилираните институции - центрове за мигранти, които има в София ", заяви той пред sofia24.com.

" Те не са признати в болница, а им е изработен просто обзор. След това са настанени в профилирания център за мигранти в " Бусманци ", посочи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР