В столичния квартал „Бояна“ къща пропада заради строеж в околността.

...
В столичния квартал „Бояна“ къща пропада заради строеж в околността.
Коментари Харесай

Къща в столичния квартал „Бояна“ пропада заради строеж на блок

В столичния квартал „ Бояна “ къща пропада поради градеж в покрайнината.

„ Случи се на 24 октомври в 4 часа сутринта. Чухме заплашителен екот. Оградата се беше срутила, къщата се разклати. Беше доста ужасно – да спиш в личния си дом и да се събудиш от това. От този ден всички сме в заплашителен стрес “, описа пред бтв Изабела Киркова, притежател на пропадащата къща.

„ Този парцел е платен от моята баба и дядо през 60-те години. Къщата съществува в най-стария кадастър – този от 7-те. Изведнъж идва един господин и взема решение навръх този стръмен терен и на високите подпочвени води да строи блок с 8 гаража изпод. Тук е вилна зона, не е квартал „ Бояна “, добави тя.

„ Много пъти сме водили диалози. В началото започваме обикновено. След това той избухва и стартира със закани. Той желае да ме убеди, че къщата и оградата ми падат, тъй като имам проблем с бойлера “, сподели още Киркова.

Зам.-кметът на регион " Витоша " Кънчо Кънв изясни, че са получили сигнал на 31 октомври.

" Моите сътрудници са пристигнали на място и са създали наставления изкопът да бъде укрепен. Направено е наставление от конструктор водачите да бъде удължени, което ще се случи в границите на идната седмица “, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР