В столичната дирекция на полицията се проведе кооридинационна среща с

...
В столичната дирекция на полицията се проведе кооридинационна среща с
Коментари Харесай

Спешните медици ще се обучават в самозащита срещу агресивни пациенти



В столичната дирекция на полицията се организира кооридинационна среща с шефове на центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП).

След нея стана ясно, че лекари и служители на реда ще основат организация за дейности при случаи за набези над лекари.

От полицията дефинираха срещата като извънредно ползотворна и навременна. „ Важно при такива случаи е да се резервира доказателствения материал. Трябва да знаем по какъв начин да действаме при такива обстановки като чист логаритъм. Максимално бързо да бъде докаран прокурорски екип на място, който да получава сигналите ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

Директорът на незабавната болница „ Пирогов “ проф Асен Балтов, разяснява: „ Медиците би трябвало да се образоват по какъв начин да реагират в сходни обстановки. Във ВМА към този момент има такива курсове за самоотбрана. Вероятно сходни ограничения за самоотбрана ще бъдат приложени и в „ Пирогов “. Има построен паник бутони във всички незабавни центрове, в това число и в рентгеновите кабинети “, сподели още той.

По думите му незабавните ограничения са значими за хората, които работят в тези центрове.

По отношение на случая с умрелия пациент след отвод да бъде признат в „ Пирогов “, той не пожела да разяснява.

Той благодари за срещата и я дефинира като извънредно ползотворна.

Друго предложение е психолог да работи на място при такива изключителни обстановки. „ Трябва да бъдем извънредно деликатни при такива случаи “, добави проф. Балтов.

Припомняме, че през вчерашния ден от Министерството на здравеопазването и Българският лекарски съюз предложиха да бъде формиран "черен лист " на пациенти, които са показали експанзия към медици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР