В столичната болница „Св. Анна“ има разкрити 160 COVID легла

...
В столичната болница „Св. Анна“ има разкрити 160 COVID легла
Коментари Харесай

Под натиска на COVID-19: Столичната болница „Св. Анна“ е на предела

В столичната болница „ Св. Анна “ има разкрити 160 Коронавирус кревати или 33% от потенциала на цялото лечебно заведение. 16 от тях са за пациенти в тежко положение.

В момента свободни кревати няма. От болничното заведение обаче са безапелационни, че не връщат хора с затруднения от коронавирусна зараза.

„ В петък бяха 173 пациентите, в събота бяха 168, през вчерашния ден бяха към 176. Ситуацията е динамична. Всеки ден част от хората биват изписвани или умират. На тяхно място незабавно идват нови хора “, изясни представителят на болничното заведение Антон Луков, представен от БГНЕС.

Той посочи, че са облагодетелствани от обстоятелството, че болничното заведение има огромно незабавно поделение.

„ Ако всичко е цялостно, хората изкарват една вечер в незабавното на легло, под лекарски надзор, до момента в който се освободи място. Ние сме на лимита, само че не връщаме хора към този момент. Ако се усили напорът, най-вероятно и ние ще стартираме да връщаме хора “, добави Луков.

Говорителят изясни, че се постанова в стаи за трима да се прибавя легло и за четвърти пациент, по този начин могат да поемат до 170 пациенти с COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР