В Столетово към 14:30 ч. преминаха към гласуване с хартиени

...
В Столетово към 14:30 ч. преминаха към гласуване с хартиени
Коментари Харесай

В с. Столетово преминаха към гласуване с хартиени бюлетини

В Столетово към 14:30 ч. минаха към гласоподаване с хартиени бюлетини. Пред секцията в селото имаше напрежение. Причината е, че 3 часа не работи машината за гласоподаване. От коалиция ГЕРБ-СДС са сезирали 17 РИК Пловдив област.

В жалбата е посочено, че са прибирали гласоподаватели, има напрежение, тъй като те не може да упражнят правото си на глас.

РИК 17 не откри нарушавания по подадения сигнал от акредитиран представител на обединението.

В РИК 17 бе получен сигнал от акредитиран представител на коалиция, в който се излагат изказвания, че устройството за машинно гласоподаване, разположено в секция № 17130065, в с. Столетово, Община Карлово, е развалено, като се излага, че казусът не е бил отхвърлен навреме, както и че не са подхванати дейности за прекосяване към гласоподаване с хартиена бюлетина.

Твърди се, че гласоподавателите не могат да упражнят правото си на глас, както и че има скупчване на хора пред посочената секция.

Във връзка с описаната обстановка, Районна изборна комисия Седемнадесети избирателен регион - Пловдивски одобри Решение № 280/11.07.2021г., с което бе обещано предписание за прекратяване на машинното гласоподаване и прекосяване към такова с хартиена бюлетина.

Своевременно са подхванати дейности, като нарушаване на Изборния кодекс не се открива, заради което и на съображение член 72, алинея 1, т. 1 и т.20, Районна изборна комисия 17 избирателен регион – Пловдивски, реши, че не се откриват нарушавания по сигнала на упълномощения представител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР