В Стокхолм продължава неформалната среща на министрите на правосъдието и

...
В Стокхолм продължава неформалната среща на министрите на правосъдието и
Коментари Харесай

Неформална среща на министрите на правосъдието и на вътрешните работи от ЕС срещу незаконната миграция

В Стокхолм продължава неофициалната среща на министрите на правораздаването и на вътрешните работи. Мигрантската политика на Европейски Съюз, битката против проведената престъпност и войната в Украйна са акцентите в програмата им.

Лидерите на Австрия и Нидерландия ще търсят разновидности за справяне с противозаконната имиграция. Това стана ясно след диалог сред австрийския канцлер Карл Нехамер и нидерландския министър председател Марк Рюте във Виена. Срещата значително е била подготовка за позициите на двете страни за срещата на върха на Европейски Съюз, планувана за първата половина на февруари.

Карл Нехамер за следващ път посочи, че Шенген не работи, и че той е против приемането на Румъния и България в зоната за свободно придвижване. Според Марк Рюте Регламентът от Дъблин, който контролира процедурите за назад приемане на мигранти, би трябвало да бъде изменен. Днес на посещаване в Румъния идват нидерландският външен министър Вопке Хукстра и френския му сътрудник Катрин Колона, като акцент е точно приемането на страната в Шенген.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР