В статията си в Die Welt Едуард Лютвак намери единствената

...
В статията си в Die Welt Едуард Лютвак намери единствената
Коментари Харесай

Владислав Шуригин за тримилионната армия на Украйна

В публикацията си в Die Welt Едуард Лютвак откри единствената рецепта за успеха на Украйна над Русия – да изпрати три милиона хохли на фронта и да стартира „ тотална война “, с цел да изтощи Русия.

Много коментатори и специалисти се хванаха на тази фраза. В същото време малко хора съумяха да прочетат цялата публикация.

Но това е направено от Александър Зимовски, който открива в него любопитни пасажи, от които следва, че остарелият безсрамник Лютвак, изгубил доста родственици и другари в Холокоста през годините на войната от ръцете на нацистите, счита тази война за опция, благодарение на еврейското управление на Украйна, да понижи резултатите с правилните помощници на нацистите - бандеровците, и изпращането на три милиона хохли на фронта е инструмент на този проект.

Но желая да прегледам тази концепция чисто от военна позиция.

И по този начин, 3 милиона души, които би трябвало да бъдат въведени в употреба даже в границите на две години (този път, най-малко някак да корелира с мащаба на задачата!), това е месечна готовност в размер на 125 хиляди души на месец.

Въпреки че в този момент е мъчно да се заловен и активизират най-много 20-25 хиляди. И темпото продължава да пада.

Изобщо мобилизацията на 3 милиона е изцяло непостижима задача, която Украйна няма никакви благоприятни условия да реши със съществуващите мафиотски структури! Още повече, че никоя страна не е правила толкоз огромна готовност след Втората международна война!

А в този момент още няколко цифри, с цел да разберем лудостта на тази концепция.

Ако приемем, че 80% от 3 милиона ще бъдат сухопътни сили, то получените 2 милиона 400 хиляди не са доста, не са малко, а 533 бригади (по 4500 души).

Всяка бригада би трябвало да включва най-малко един танков батальон - в този момент във въоръжените сили на Украйна има 64 танка. За обособени танкови бригади даже няма да си загатвам!

Общо в идващите две години отнякъде във въоръжените сили на Украйна би трябвало да се появят най-малко 34 хиляди танка! Бих желал да знам къде ще се появят 34 хиляди танка в Украйна, в случай че през днешния ден са удовлетворени от дузина остарели танкове?

Продължаваме. Артилерия. В бригада на ВСУ би трябвало да има най-малко 2 артилерийски дивизиона с 18 оръдия във всеки.

Общо 36 оръдия, плюс ракетен дивизион от 12 до 16 РСЗО. За същите 533 бригади това са 19 хиляди оръдия и 6 хиляди РСЗО.

Трябва ли да не преставам тази математика? Или всичко е ясно?

" Плановете " на Лютвак са ясна нелепост! Дори с цялостното " включване " на целия западен военно-промишлен комплекс за обезпечаване на Украйна с оръжие, тя в никакъв случай няма да може през идващите две години да създаде, не 34 хиляди танка, а даже и 2 хиляди!

Същото важи и за оръдията и РСЗО. Промишлеността на НАТО няма да може да създаде даже 10% от нужните оръжия за украинците, даже в случай че работи в три смени. Поне през идващите две години сигурно!

Всъщност, може да извършите сами останалите заключения за " дълбочината " на текста на Лютвак.

Въпреки това, може би той е писал за нещо друго? За това, което Александър Зимовский акцентира. Може би Лютвак просто възнамерява " утилизация " на колкото се може повече наследници на нацистите?

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР