В статия, озаглавена Как да избегнем нова световна война“, публикувана

...
В статия, озаглавена Как да избегнем нова световна война“, публикувана
Коментари Харесай

Кисинджър: Крим да е за Русия, а Украйна да влезе в НАТО

В публикация, озаглавена " Как да избегнем нова международна война “, оповестена в списанието The Spectator на 17 декември, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър декларира, че страните би трябвало незабавно да договарят за преустановяване на руско-украинския спор, с цел да се предотврати нова международна война.

По думите на Кисинджър, през 1916 година държавното управление на Съединени американски щати е имало опция да постави завършек на Първата международна война посредством дипломация, само че я е пропуснало заради вътрешнополитически аргументи.

Бившият държавен секретар написа също, че е наближило времето за консолидиране на страните в нов ред посредством договаряния. Русия би трябвало да откри място в този ред, счита той.

" Предпочитаният излаз за някои е Русия да бъде превърната в импотентна от войната. Не съм склонен. Въпреки цялата си податливост към принуждение, Русия има решителен принос за световното равновесие и за салдото на силите за повече от половин хилядолетие. Историческата ѝ роля не би трябвало да се принизява. Военните неуспехи на Русия не отстраниха нейните световни нуклеарни качества, позволявайки ѝ да заплаши с ескалация в Украйна ", показва Кисинджър.

Според него Русия би трябвало да отстъпи завоеванията си след тази дата, само че не и територията, която окупира преди съвсем десетилетие, в това число Крим.

" Тази територия може да бъде обект на договаряния след преустановяване на огъня ", счита Кисинджър.

По неговите думи " един кротичък развой би трябвало да свърже Украйна с НАТО по безапелационен метод ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР