В стартирането на двигателя на автомобила няма нищо сложно. Но

...
В стартирането на двигателя на автомобила няма нищо сложно. Но
Коментари Харесай

Не правете тези грешки, за да не съсипете двигателя на колата си

В стартирането на мотора на автомобила няма нищо комплицирано. Но става известно, че то може да докара до съществени проблеми, в случай че не се направи вярно. 

Дори и в случай че скоро сте сменили маслото и свещите, при погрешно пускане на мотора няма да се разминете с проблеми. Това не важи единствено за студения сезон, може да се случи и през лятото. 

Ето кои са грешките, които би трябвало да избягвате, с цел да не съсипете мотора си.

1. Не " събуждате " авансово акумулатора

Ако акумулаторът ви е остарял, би трябвало да сте наясно, че даже през лятото той губи заряда си много бързо и в резултата на това не всеки път съумява стремително да обслужи разнообразни електронни системи, с каквито разполага актуалната кола. 
 3 неточности, с които водачите унищожават мотора през лятото 3 неточности, с които водачите унищожават мотора през лятото
Не единствено през зимата, само че и през лятото моторът  на автомобила е подложен на рисково натоварване.  Още преди стоплянето...

Не се чудете за какво след пускане на мотора на таблото ви се появяват знаци за разнообразни неточности, които могат да повлияят на работата на електрониката.

Ето за какво би било добре да " разсъните " акумулатора, преди да стартирате мотора. За задачата включете дългите светлини за няколко секунди. По този метод акумулаторът ще се приготви по-бързо за пускане.

2. Не бързайте да натискате педала за газта незабавно откакто завъртите ключа

Завъртете ключа в ключалката или натиснете бутона за пускане на мотора, без да натискате педала за газта. Оставете колата в това състояние за няколко секунди. По този метод ще се предотврати незабавното пускане на мотора, само че светлинните знаци на таблото ще светнат.

Не пропускайте тази стъпка -  благодарение на нея горивната помпа ще изпомпа нужния бензин, а електрониката ще има задоволително време, с цел да разпознава всички заложени функционалности. Този способ за пускане ще ви е от изгода, най-много когато колата не е била употребена дълго време.
 4 съдбовни неточности при промяна на маслото, които редуцират живота на мотора 4 съдбовни неточности при промяна на маслото, които редуцират живота на мотора
Дори опитните водачи позволяват неточности при промяната на маслото и това унищожава мотора на автомобила им. Грешка 1: Неправилно пресмята...

3. Не натискайте незабавно дросела и не бързайте да потеглите

След пускане на мотора не бързайте да натискате дросела и да потеглите с колата. Първо, скоростна кутия също би трябвало да загрее работната течност, в противоположен случай е невероятно да се избегне нараснало натоварване на трансмисионните елементи и това може да докара до повреди.

И не забравяйте, че откакто паркирате автомобила си маслото се връща назад в картера и при последващото му пускане е належащо време на маслената помпа да го изпомпа още веднъж в системата.

Ако не спазвате рекомендациите нагоре, буталните пръстени ще надраскат стените на цилиндъра. След време шлайфането няма да помогне и ще се наложи промяна на стените или замяна на втулките на мотора, което е доста скъпо.

За да избегнете всичко това, належащо е да изчакате от две до три минути. Това е времето належащо на маслената помпа за изпомпване на четири литра масло. През това време горивният филтър също ще се задейства и ще филтрира утайката. И едвам след тези 2-3 минути можете да потеглите с колата си. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР