В Старозагорския окръжен съд тръгна делото срещу Мария Гиздева -

...
В Старозагорския окръжен съд тръгна делото срещу Мария Гиздева -
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу момичето, обвинено за убийството на 62-годишен

В Старозагорския областен съд потегли делото против Мария Гиздева - момичето, упрекнато за убийството на Богдан Динев , написа " 24 часа ". По време на действието тя бе 18-годишна, а Богдан Динев, прочут с прякора си Боньо Фаса - на 62 години . Като причина за убийството бе упоменат опит за обезчестяване. През юни Мария ще навърши 21 години.

Обвиняемата не признава виновност и не желае скъсен развой . Съдът отхвърли настояването на отбраната обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата. Заседанието бе при закрити врата.
 Обвиниха 18-годишна за ликвидиране на 62-годишен. Изнасилил я
Обвиниха 18-годишна за ликвидиране на 62-годишен. Изнасилил я

Възрастният мъж неведнъж е осъждан, бил е в пандиза, в това число за разврат

Мария Гиздева е упрекната за причиняване на гибел по несъобразителност на Боньо Фаса, настъпила след нанесена тежка телесна щета . Ако бъде приета за отговорна, Мария може да влезе в пандиза сред 3 и 12 години.

Ако бъде приета за отговорна, Мария може да влезе в пандиза сред 3 и 12 години .

След края на съвещанието се разбра, че отбраната е поискала обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата, за да бъдат поправени в него позволени основни нарушавания, само че съдът не почете този иск . Определението обаче може да се апелира в 7-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.

В същото време, по нейно предпочитание, дъщерята на Богдан Динев - Изабела бе конституирана като частен обвинител . Делото ще продължи на 15 март.

Съдебното дело стартира съвсем 2 години и 7 месеца от деня - 25 юли 2016 година, в който 18-годишната тогава ученичка Мария прободе с нож дясното бедро на 62-годишния по това време престъпно проявен мъж. Малко по-късно той умира, съгласно обвиняването - от настъпилата поради раната остра кръвозагуба. Още тогава момичето изясни, че било примамено в дома на възрастния мъж, с който се срещнали по-рано в кафенето, където тя работела като сервитьорка.
 Парична гаранция за момиче, умъртвило насилника си Обновена
Парична гаранция за момиче, умъртвило насилника си

Задържана е по съмнение, че е умъртвила насилника си

Мария бе задържана за 72 часа с прокурорско предписание, след което излезе на независимост против парична гаранция от 500 лв. . Парите за гаранцията събраха сътрудници на майка й Пенка, продавачка в супермаркет. Тогава момичето завоюва благосклонностите на група жители, проведени в обществените мрежи.

Мария в това време съумя да приключи междинното си обучение . Тя е на независимост без наложена мярка за неоклонение, защото срокът на паричната й гаранция изтече.

По време на процеса Мария ще бъде защитавана от двама юристи . Единият от тях - Валентин Димитров съобщи, че клентката му е почтена, в никакъв случай не е правила признания, работила е при неизбежна самозащита и ще потвърдят това в съда. По тази причина Мария не е желала правосъден развой по съкратената процедура.

Защитата отхвърля и другото обвиняване, предявено към Мария Гиздева - че в интервала сред 25 и 26 юли 2016 година в изискванията на продължаващо закононарушение тя употребила 6 пъти дебитна карта, издадена на името на Богдан Динев, без единодушието на титуляра, като във всеки от случаите обаче не е изтеглена парична сума .
 Адвокат: Ученичката, умъртвила насилника си, е работила при неизбежна самозащита
Адвокат: Ученичката, умъртвила насилника си, е работила при неизбежна самозащита

Ако се потвърди изнасилването, ще трансформират обвиняването, споделиха от прокуратурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР