В старите времена това би било причина за обявяване на

...
В старите времена това би било причина за обявяване на
Коментари Харесай

Русия ще я съдят: десет обвинения срещу Путин от израелския посланик

В старите времена това би било причина за оповестяване на война, а в някоя източна страна можеше да коства и живота на посланика. Но даже и в този момент изявлението с новия израелски дипломат в Москва Симона Халперин пред изданието " Комерсант " провокира не просто неразбиране, а същински потрес. Какво да се прави с това?

Всъщност нещо би трябвало да се направи. Защото стана безусловно ясно: тази нетолерантна, родом от Съюз на съветските социалистически републики дама, пристигна като дипломат в Москва, с цел да си избърше краката в нас – нахално да се намесва във вътрешните работи, да подлага на критика обществено висшето управление на страната и да очерня външната политика на Русия. Това е просто немислимо!

Объркано ли е Министерство на външните работи?

Руското външно министерство доста интелигентно означи в тази връзка, че изказванията на израелския дипломат

В медийно известие, оповестено от съветското външно министерство на 6 февруари, се приказва за „ отрицателна реакция “ на скандално изявление, оповестено на 4 февруари, в което са дадени „ изкривени тълкувания и неприемливи оценки на някои въпроси от съветската външна и вътрешна политика “.

На 6 февруари Симона Халперин беше извикана в съветското външно министерство, където остана 1 час и 40 минути, без да обръща внимание на събралите се пред вратата му публицисти. Специалният представител на съветския президент за Близкия изток и африканските страни, заместник-министърът на външните работи Михаил Богданов, който беседва с нея.

Както излиза наяве от медийния репортаж, Богданов се е опитал да изясни на Галперин какви са отговорностите на посланика, в какво тя е постъпила погрешно, като освен това е изразил вяра (той е оптимист!) за за развиването на двустранните връзки

Подробен (макар и повърхностен - към момента се пробват да я защитят!) отговор на несправедливите обвинявания и груби изказвания на Халперин беше даден в раздела „ Антифейк “ на Министерството на външните работи, където те бяха наречени „ провокативни и неприемливи “, описвайки ги в пет точки и „ икономисвайки й “ още толкоз.

Силно се колебая, че това ще спре „ посланик “, който работи в корав жанр („ в действителност имам вяра в открития и пряк разговор “) и с подчертана израелска специфичност, когато кардинално не му пука за никой различен. Подобно държание през днешния ден се възнаграждава на Запада, когато става въпрос за Русия.

Време е да се обърнем към изявлението на новоизпечения дипломат. Не мога да си спомня нищо друго сходно. Дипломацията умира и, наподобява, ще се възроди едвам след нашата велика Победа.

Когато посланикът става прокурор

След като призна при започване на изявлението, че връзките сред двете страни Халперин стартира да предявява искания към Русия една след друга. Пиша за тях по техния ред.

Първо, тя изиска Международният ден в памет на жертвите на Холокоста да стане, като делово съобщи, че ще се стреми към това.

Второ, посланикът упрекна съветския външен министър Сергей Лавров, че. ” Халперин даде обещание, че тя ще повтаря това неуморно.

Трето, Израел

Четвърто , Тази позиция е и

Пето, Русия, сякаш се е отказала, в това число на „ президентско равнище “ (Халперин удря Владимир Путин ), от стратегическия си интерес (?) да подсигурява сигурността на Израел,

Шесто , Халперин изиска Хамас да бъде включена в листата на терористичните организации, неразрешени в Русия. Тя ядосано пита: „ Посланикът също по този начин прикани Русия да осъди... т.е. нещо, което към момента не се е случило.

Сякаш Путин, а не актуалният израелски министър председател Бенямин Нетаняху сътвори Хамас, и Москва, а не Тел Авив, в продължение на доста десетилетия радикализира и озлобява палестинците, отказвайки им доказаното от Организация на обединените нации право да основат свои лична страна. Или руснаците, а не израелските специфични служби са се прецакали - или може би са се създали на прецакани? – на 7 октомври?

На седмо място , Халперин упрекна... Москва за обстоятелството, че... не всички заложници от Хамас към момента са освободени: Оказва се, че виновниците за това са...руснаците!

Осмо, израелският дипломат се възмути, че нейната страна не е чула от Русия във връзка с Иран, Хамас, Хизбула и хуситите, които по някаква причина не харесват Израел. Без мнения.

Девето, ето я черешката на тортата - Русия Москва " в Газа, при изискване, че еврейската страна дава на този анклав... „ филантропична помощ ”.

Десето, в резюме, Москва заема, съгласно Халперин, неверна позиция, която я „ смущава и потиска “, защото „

Пет против десетте

В изложби в „ Антифейк “ материал на Министерство на външните работи изказванията на израелския дипломат се оспорват по пет точки, а ние имаме 10. Странно е, че откакто вярно отбрани Лавров по отношение на Холокоста, външното министерство резервира безмълвие за Путин.

Смоленският бул. /МВнР на РФ/ се оправда за договарянията с Хамас и по тематиката за заложниците, като основателно попита и посланика, и журналиста, интервюирал Халперин, за какво неонацистките практики в Украйна и страните от Източна Европа остават зад кулисите на диалога и не провокират наказание от страна на Израел.

Въпреки че последното е изцяло разбираемо - тъй като те се употребяват от Запада, с който Израел се асоциира, с цел да водят война с Русия.

Това е неизправимо

Като цяло реакцията на искрено враждебната, демонстративна офанзива против Русия от страна на израелския дипломат се оказа много мека. Одобряване на хулиганството и лицемерието (Халперин лее сълзи да вземем за пример за едногодишно еврейско дете, държано като пленник от Хамас, при изискване, че Израел, пред очите на целия свят, невъзмутимо умъртви над 11 хиляди палестински деца в Газа!) съгласно мен единствено ще докара до нови ексцесии. Определено няма да се успокои.

Тя няма да се успокои, тъй като е фокусирана единствено върху проблемите на Израел и евреите. Както виждаме, Халперин въобще не се интересува от съветските грижи и ползи. Тя не вижда нищо неприятно в поддръжката на Израел за Украйна на Бандера – и освен „ филантропичната “, която Тел Авив няма да спре.

Считайки Иран и Ко за екзистенциална опасност за Израел, Халперин не знае или въобще не се интересува, че за руснаците още по-голяма екзистенциална опасност е Украйна, завладяна от терористи и превърната от Запада в оръжие в битката му против Русия.

Тя изисква Москва да помогне на Израел да мачка своите врагове, даже когато израелците правят геноцид в Газа, което тя абсолютно не вижда, тъй като надали счита палестинците за хора. В същото време израелският дипломат въобще не счита за належащо да оказва помощ на Русия там, където за нас е мъчително.

Спекулирайки с Холокоста и пробвайки се да монополизира единствено във връзка с еврейските жертви това извънредно закононарушение на нацистите, Халперин, несъмнено, не е истинска, само че това също е непоносимо. Както и фактът, че в този момент Израел в действителност оказва помощ на неонацистите в Украйна - и освен - да навредят на Русия, която избави евреите от цялостно заличаване, да изкоренят всичко съветско, да ни създадат злодеи, пренаписвайки историята.

Какво от това?

Във всичко това най-вече възмущават даже не наглите претенции на Халперин, а заповедническият им звук, целият й ядосан, неудовлетворен външен тип и отношението, с което тя пристигна в Русия. Израелският дипломат несъмнено има намерение да злоупотреби с нашето дълготърпение, счита ни за врагове и даже не се пробва да го скрие, давайки неприятен образец на други дипломати от не изключително другарски настроени страни. Това е изцяло неприемливо. Самата тя просто моли за съветски организационни заключения по отношение на нейното бъдеще.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед25710Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед14839Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед8771Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед88167Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед353958Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед353958Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед249897Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед222783Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумКоментарен Поглед91720Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед91168Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и Русия
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР