В Стара Загора са настанени 22 са украинските бежанци, информира

...
В Стара Загора са настанени 22 са украинските бежанци, информира
Коментари Харесай

В Стара Загора настаниха 22 бежанци от Украйна

В Стара Загора са настанени 22 са украинските бежанци, осведоми регионалният шеф проф. Наско Василев, след извършено съвещание на Областния съвет по сигурност. Той добави, че 17 от украинците са настанени в частни домове, а за две фамилии е обезпечено подслоняване в базата на Международния юношески център в Стара Загора.

Представителите на всички общини в област Стара Загора показаха подготвеност за настаняване на бежанци и осведомиха за базата, с която разполагат. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи обясниха, че жителите на Украйна в тридневен период след идването, е належащо да се записват в работа „ Миграция “.

Директорът на Регионална дирекция „ Пожарна и спешна сигурност и отбрана на популацията “ (РД ПАБЗН) комисар Стоян Колев, заяви, че в Старозагорска област има 30 групови средства за отбрана на популацията (скривалища), които са благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи, от които 24 от тях са в град Стара Загора, а останалите шест - в град Казанлък. Той изясни още, че в градовете Стара Загора и Казанлък има по осем скривалища, които са благосъстоятелност на юридически лица.

В дребните обитаеми места също има такива обекти, благосъстоятелност на юридически лица. Комисар Колев изясни, че 85 на 100 от бомбоубежищата в региона, благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи, са с потенциал до 150 души, а останалите 15 % могат да бъдат употребявани от до 50 индивида. „ Съгласно условията на Закона за устройство на територията всички по-нови здания също разполагат с подземни пространства, които могат да извършват ролята на средство за отбрана “, безапелационен беше шефът на Пожарната.   

По време на съвещанието на Областния съвет по сигурност бе взето решение да се сътвори координационен център, който да синхронизира и обобщава информацията и дейностите на институциите и на общините. Ще бъде отворена и телефонна линия в Областна администрация, на която нуждаещите се от подпомагане ще могат да задават въпроси и да получават информация.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР