В Стара Загора излязоха на протест в подкрепа на Марица

...
В Стара Загора излязоха на протест в подкрепа на Марица
Коментари Харесай

Старозагорци протестират в подкрепа на ТЕЦ Марица изток 2

В Стара Загора излязоха на митинг в поддръжка на " Марица изток " , съобщи bTV.

Протестиращите желаеха бъдеще за енергетиката на въглища. Те са обезпокоени от т ежкото финансово положение на най-голямата топлоелектрическа централа в България - " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ". Според синдикалисти от КНСБ тя е " декапитализирана ".

Поради високите цени на излъчванията, които не влизат в себестойността на създаваната от сдружението сила, от две години насам " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " търпи съществени загуби. По тази причина от март сдружението работи единствено на два блока, вследствие на което към 30% от личния състав е пуснат наложително в заплатен отпуск.
 С Европейска комисия разискват капитализация на дълга на Топлоелектрическа централа
С Европейска комисия разискват капитализация на дълга на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 "

До края на юни ЕСО ще проучва пазара на електрическа енергия

Заради слабото натоварване на централата отрицателни последици има и за активността на мините. По думи на водача на КНСБ Наско Митев въгледобивното сдружение регистрира по-ниски добиви и също е насила да пуска чиновниците си в заплатен отпуск. Той уточни, че в рудник " Трояново 1 ", който доставя въглища за " Мини Марица изток ", месечният проект за рандеман е изпълнен едвам на 50%.

Ако не се подхващат ограничения, изпълнителният шеф на " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " би трябвало да разгласи сдружението във финансова неплатежоспособност до края на годината.

Припомняме, през вчерашния ден енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че е разискала с Главна дирекция " Конкуренция " в Европейската комисия опцията дългът на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " да бъде капитализиран.
 Планират увеличение на капитала на Топлоелектрическа централа
Планират увеличение на капитала на Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2

По думите на Петьо Иванов задачата е централата да не изпадне в неплатежоспособност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР