В Стара Загора е задържан е пълнолетен норвежец при спецоперация

...
В Стара Загора е задържан е пълнолетен норвежец при спецоперация
Коментари Харесай

ДАНС и МВР заловиха норвежец по обвинение за тероризъм -

В Стара Загора е арестуван е пълновръстен норвежец при спецоперация на ДАНС и Министерство на вътрешните работи, против който в кралството се води следствие за участие в терористична организация, подготовка на терористично нахлуване и подбудителство към тероризъм , оповестиха от Специализираната прокуратура.

Извършено е претършуване на адреса на индивида и са конфискувани материални доказателства.

В хода на работата на ДАНС, предшестваща интервенцията, взаимно с партньорски служби, е открито, че преди и след идването си в България лицето е разгласило в няколко интернет-страници и групи в обществените мрежи апели за осъществяване на терористична активност в и отвън Европа и е поддържало интензивни он-лайн контакти с други радикализирани хора.

От страна на норвежките управляващи е издадена Европейска заповед за арест, която ще бъде прегледана от способния съд. Отправена е и молба за правна помощ от българските проверяващи органи, която е изпълнена от Специализираната прокуратура.

По безапелационен метод е открито, че активността на лицето не обгръща нито подготовка и реализиране на терористична активност в България, нито основаване на терористична група в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР