В сряда сутринта на места в равнинната част от страната

...
В сряда сутринта на места в равнинната част от страната
Коментари Харесай

Отново мъгли сутринта, през деня между 15 и 20 градуса

В сряда сутринта тук-там в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, на обособени места в котловините ще са и по-ниски. В София минималната температура ще е към 5°, съобщи БГНЕС.

След обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздра и намалее. Над планинските региони през целия ден ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°, в София - към 17°.

В четвъртък ще има раздрана облачност, утринните температури ще са сред 3 и 8 градуса, за София 4. Дневните температури ще са сред 15 и 20 градуса, за София 18.

Това са положителни вести. Очевидно зимата не е решила още да се спусне на юг от своя северен дом и Европа и Балканите са към момента в топлите обятия на есента.

Независимо от това, че " Топлофикация " стартира да пуска парното в София, а и не други места стартират да пускат централното ототпление, към момента не ни чакат ниски дневни температури.

До края на седмицатадори ще е много по-топло от нормалното, изключително в следобедните часове, когато температурите ще са сред 13 и 18 градуса. В края на седмицата има увеличена възможност за повече облаци, даже за слаби валежи в петък и неделя, настояват другите синпотични модели. Но не се чакат основни превалявания.

През другата седмицавероятността за превалявания също остава ниска, най-малко до 15- 16ноември, а и температурите няма да се намалят значително. Дневните ще са от 10 до 15 градуса, по-ниски по високите западни полета.

Вероятно по-съществена смяна на времето, по-сериозно захлаждане и вероятно превалявания се чакат след17 ноември. Тази прогноза обаче предстои на проверка. Затова в петък, на идващото съвещание на Синипточната комисия, ще имаме повече изясненост, по кое време ще пристигна първото по-сериозно зимно захлаждане над страната.

Каквото и да се случи в края на идната седмица, есента е прекомерно благосклонна към нас, времето е по-топло от нормалното с най-малко 5 - 7 градуса и в близка вероятност не се чака основна смяна.

И вЕвропавремето остава по-топло, динамични са процесите над западните и северни елементи на континента, където преминаватдълбоки атлантически циклони, там духа и има превалявания от дъжд.

И всички се питаме - по кое време ще пристигна зиматасъс студи превалявания от сняг. Ще забележим, само че с огромна доза възможност, няма да е в идната една седмица.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР