В сряда сутринта германската полиция е арестувала 25 предполагаеми членове

...
В сряда сутринта германската полиция е арестувала 25 предполагаеми членове
Коментари Харесай

Германия задържа 25 души, заподозрени в опит за преврат

В сряда сутринта немската полиция е арестувала 25 хипотетични членове на крайнодясна терористична група, целяща да извърши прелом в страната, оповестяват Федералната прокуратура и правосъдният министър Марко Бушман, представени от Deutsche Welle. По думите на Бушман арестуваните имат връзка с придвижването Reichsbürger ( " Граждани на Райха " ), което не признава законността на Федералната република или на нейните органи, и обиските са осъществени против лица, обвинени в обмисляне на въоръжено нахлуване против държавни институции.

" От тази заран се организира огромна антитерористична интервенция. Федералната прокуратура проверява подозрителна терористична мрежа от средите на Reichsbürger, написа Бушман. Съществува съмнение, че е планувано въоръжено нахлуване против конституционни органи. "

Според прокуратурата арестуваните " принадлежат към терористична организация, учредена най-късно в края на ноември 2021 година, която си е сложила за цел да смени съществуващия държавен ред в Германия и да го размени със своя лична форма на страна, която към този момент е създадена в общи линии ".
Реклама
Заподозрените са упрекнати в подготовка за осъществяване на дейности, учредени на тяхната идеология. Тези дейности включват обезпечаване на съоръжение, набиране на нови членове и осъществяване на уроци по пукотевица. Усилията за набиране на сили са били фокусирани най-вече върху военни и полицейски чиновници, споделиха от службата.

Сред арестуваните са 24 германци и 1 руснак, като двама от тях са били задържани в Австрия и Италия. Федералната прокуратура добави, че има още 27 обвинени лица. Сред тях има един настоящ боец, член на специфичните сили, както и няколко резервисти, съобщи представител на военното разузнаване MAD пред Reuters. Операцията е била извършена в 11 провинции и в нея са взели присъединяване повече от 3000 служители на реда и чиновници на силите за сигурност, се споделя в изказването на прокуратурата.

Прокурорите идентифицираха обвинените водачи единствено като Хайнрих XIII П.Р. и Рюдигер в. П., в сходство с немските правила за дискретност. Списание Der Spiegel заяви, че първият е прочут 71-годишен член на второстепенно немско благородническо семейство, а вторият е 69-годишен някогашен парашутист.

Според прокурорите Хайнрих XIII П.Р., който групата е възнамерявала да сложи като нов водач на Германия, се е свързал с представители на Русия, които групата е виждала като собствен централен контакт за определяне на новия си ред. Твърди се, че една рускиня, Виталия Б, му е помогнала с това. Няма доказателства, че представителите са реагирали позитивно на настояването. Бивш народен представител от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", който служи като арбитър в Берлин, също е измежду арестуваните.
Реклама Движението Reichsbürger
Движението Reichsbürger се състои от голям брой дребни организации и обособени лица, основно в провинциите Бранденбург, Мекленбург-Предна Померания и Бавария, твърдящи, че Ваймарската конституция в никакъв случай не е била съответно анулирана и затова образуването на Федерална република Германия не е годно, написа Deutsche Welle. Според оценка на федералната разследваща организация BfV от 2018 година в интервала сред 2016 - 2018 година членовете на придвижването са се нараснали с 80%, достигайки 18 хиляди души, като 950 от тях са избрани за крайнодесни екстремисти.

Някои от членовете на придвижването са се оповестили за владетели на лични владения с персонализирани паспорти и регистрационни номера. Част от членовете му също по този начин отхвърлят да заплащат налози, обществени осигуровки или санкции на немската страна.
Свързани публикации Китайският проблем на Шолц 25 ноември 2022, 06:09 Германия преди всичко: Заплаха ли е проектът на Берлин за енергийната сигурност на съюза 11 октомври 2022, 13:47 Атаката на Путин против демокрацията съумява: вижте единствено Европа 12 септември 2022, 12:47 " Германия " АД и Европа след нашествието 17 юни 2022, 06:19 Германия дава 10 милиарда евро избавителен заем на Gazprom Germania 15 юни 2022, 15:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР