В сряда сутринта е стреляно по кола, в която се

...
В сряда сутринта е стреляно по кола, в която се
Коментари Харесай

Стреляха по кола с помощник на президента на Украйна, шофьорът е ранен

В сряда сутринта е стреляно по кола, в която се намира основният асистент на украинския президент Владимир Зеленски, ранен е водач, оповестява украинската полиция, представена от " Ройтерс ".

Повече от 10 патрона са уцелили колата край село Лесники до столицата Киев, се споделя в известието на полицията.

Висш народен представител разяснява, че помощникът Сергей Шефир не е потърпевш .

Опитът за убийството на Шефир е опит за ликвидиране на основен член на екипа , разяснява пред украинския вестник " Мисти " Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента, оповестява ТАСС.

" Очевидно тази открита, умишлена и извънредно брутална офанзива с автоматизирани оръжия не може да бъде квалифицирана по различен метод, с изключение на опит за демонстративно ликвидиране на основен член на екипа ", сподели той.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) се причисли към оперативните ограничения по случая с атентата , разяснява прессекретарят на службата Артем Дехтяренко.

" СБУ, дружно с Националната полиция и Министерството на държавната отбрана, обясняват всички условия по случая. Предприемат се нужните следствени и оперативни ограничения, чиновници по сигурността работят на място ".

Министерството на вътрешните работи на Украйна заяви, че покушението е станало към 10 часа. Издирването на нападателите е в ход , прави се полицейска спецоперация.

От своя страна генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова съобщи, че по обстоятелството на случая е формирано произвеждане с предварителна подготовка " опит за ликвидиране на две или повече лица ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР