В сряда следобед руските военни са обстреляли село Липци и

...
В сряда следобед руските военни са обстреляли село Липци и
Коментари Харесай

Трима души, сред които дете, са загинали при обстрел на Харковска област

В сряда следобяд съветските военни са обстреляли село Липци и село Малая Даниловка в Харковска област , заяви губернаторът на региона Олег Синегубов, представен от Би Би Си.

" Магазинът и аптеката горят. Предварително: под руините може да има хора ", написа той в телеграм канала си, като посочи, че на мястото към този момент работят профилирани служби.

В резултат на съветски обстрел на село Липци в Харковска област е убито 14-годишно момич е, заяви по-късно Синегубов. Той съобщи и за гибелта на още две дами на 43 и 59 години .

По думите му най-малко още двама души са ранени : 33-годишна служителка на аптеката, която е получила охлузни рани, и 16-годишно момче. Те са настанени в болница.

Припомняме, че името на село Липци към този момент попадна в новините, откакто, че точно в това село е била ситуирана системата HIMARS, ракети от която, съгласно Русия, в Белгородска област на 24 януари тази година.

През миналата седмица. Много енергийни уреди в града бяха разрушени, към 400 хиляди консуматори бяха лишени от електрозахранване.
 Зеленски желае възстановяване на Противовъздушна отбрана на Харковска област
Зеленски желае възстановяване на Противовъздушна отбрана на Харковска област

Той насочи зов към западните партньори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР