В сряда следобед членовете на ЕП ще оценят заедно с

...
В сряда следобед членовете на ЕП ще оценят заедно с
Коментари Харесай

Евродепутатите ще обсъдят отношенията със Западните Балкани

В сряда следобяд членовете на Екологичен потенциал ще оценят дружно с Комисията връзките сред Европейски Съюз и Западните Балкани в светлината на последния обзор на напредъка им към участие в Европейски Съюз.

Тази седмица европейският комисар по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархеи показа пред членовете на Комисията по външни работи (AFET) разбора и прогнозата на Комисията по отношение на политиката на разширение на Европейски Съюз в изпълнен с провокации геополитически подтекст.

Оценката обгръща също по този начин въздействието на предприсъединителното финансиране, положението на върховенството на закона в присъединяващите се страни и други въпроси, свързани с главните промени.

По време на пленарния спор в сряда се чака членовете на Екологичен потенциал да приветстват формалното начало на договарянията за присъединение със Северна Македония и Албания през юли предходната година и да призоват Европейски Съюз да либерализира визовия режим за Косово. Те евентуално също ще призоват Сърбия да се съобрази с ограничаващите ограничения и политиката на Европейски Съюз по отношение на Русия.

Контекст

Черна гора и Сърбия започнаха преговорния развой надлежно през 2012 година и 2014 година, а Босна и Херцеговина и Косово са евентуални претенденти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР