В сряда ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

...
В сряда ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
Коментари Харесай

Парламентът се събира на редовно заседание

В сряда ще се организира постоянно съвещание на Народното събрание. След като предишния четвъртък депутатите си гласоподаваха отмора във връзка празничния за мюсюлманите Рамазан Байрам в петък, в сряда народните представители ще възобновят работата си.

Те към този момент разполагат със собствен устав, който сигурно ще влезе като точка за гласоподаване и утвърждение в пленарната зала. Според него един път месечно ръководителят на Народното събрание ще събира ръководителите на непрекъснати комисии, с цел да координира активността им и да получава информация за законодателната активност в тях. По време на съвещанието на Комисията за правене на правилника не беше утвърдено предлагането на " ИТН " да се обърне редът на работа на депутатите – съвещанията на комисии да се организират от 9 до 14 часа, а пленарните съвещания да са от 14 до 19 часа. Като претекст беше изтъкнато, че по този начин ще се предотврати отпадането на значими комисии поради удължение на работното време в зала.

Отхвърлена беше още една концепция на Има Такъв Народ - блиц контролът с министрите да се организира последните два часа на съвещанието в четвъртък, вместо в директно преди постоянния парламентарен надзор в петък.

Подкрепа не получи и предлагането на ПП-ДБ да бъде основана напълно нова комисия – по спорта. Така броят на непрекъснато настоящите комисии няма да се трансформира.
Депутатите записаха още, че всяка парламентарна група ще има право на до 10 нещатни сътрудника./
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР