В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част

...
В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част
Коментари Харесай

Рязко застудяване, идва сняг - вижте точно кога!

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската низина ще се усили до сдържан и температурите там краткотрайно ще се покачат. Повече слънце ще има над Западна България, до момента в който на изток ще бъде най-вече облачно, на обособени места ще превали, а температурите ще останат по-ниски. През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде сдържан, краткотрайно и мощен, и ще стартира намаляване на температурите. В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, тук-там през първия ден ще има и валежи от дъжд, в планините – от сняг; количества – несъществени.

В петък, с продължаващото намаляване на температурите, в Добруджа и Лудогорието е допустимо да превали сняг. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - сред минус 1° и 4°, оптимални – сред 6° и 11°. В събота в обособени региони, основно в Централна и Източна България, ще прехвърчи сняг, само че по-късно денем облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, над Западна и Централна България до незначителна.

Сутрешните температури в неделя, изключително в Северна България, ще са ниски, в обособени региони и под минус 5°, а дневните едва ще се покачат. В самия завършек на седмицата и при започване на идната, с увеличаване напразно, в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще стартира ново захлаждане. Облачността още веднъж бързо ще се усили и в понеделник ще стартират валежи, най-вече слаби, в равнините – от дъжд, в планините и планинските региони – от сняг.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР