В сряда ще се обсъдят резултатите от последната среща на

...
В сряда ще се обсъдят резултатите от последната среща на
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Резултатите от срещата на върха на ЕС, председателят на Върховната рада и време за въпроси към Борел

В сряда ще се обсъдят резултатите от последната среща на върха на Европейски Съюз за Украйна.

В същия ден ръководителят на Върховна рада на Украйна Руслан Стефанчук ще направи послание в пленарна зала.

В рамките на дебата с ръководителите Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен Парламентът ще направи оценка на заключенията от изключителната среща на Европейския съвет от 30-31 май, на която държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз реализираха единодушие по шестия пакет от наказания против Русия поради нейната военна експанзия против Украйна. Новият пакет включва, наред с другото, възбрана за импорт на съветски петрол по море, като в същото време се дава краткотрайно изключение за вноса по тръбопроводи.

По-късно сутринта, в 12.30 ч. българско време, ръководителят на Върховната рада (парламента) на Украйна Руслан Стефанчук ще приказва персонално пред членовете на Екологичен потенциал по време на публично съвещание в пленарната зала на Страсбург.

Във вторник следобяд евродепутатите ще насочат питане до ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел по отношение на напъните на Европейски Съюз за справяне с последствията от войната в Украйна за трети страни. Дебатът ще бъде проведен във формат „време за въпроси“, при който членовете на Екологичен потенциал задават къси поредни въпроси на Върховния представител.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР