В сряда ще преобладава слънчево време. След обяд от запад

...
В сряда ще преобладава слънчево време. След обяд от запад
Коментари Харесай

Какви изненади ни е приготвило есенното време за средата на работната седмица

В сряда ще доминира слънчево време . След обяд от запад облачността ще се усили и по здрач в югозападните региони ще завали дъжд. През нощта против четвъртък преваляванията ще обзет и централната част на Дунавската низина и Лудогорието. Ще духа сдържан югозападен вятър, по северните скатове на Западна Стара планина ще е краткотрайно мощен и тук-там там ще се прояви като фьон. Ще е топло с оптимални температури сред 25° и 30° , в София ще е към 26°.



Жълт код е разгласен за две области, осведомят от Национален институт по метеорология и хидрология. Това са Враца и Монтана .

По Черноморието ще доминира слънчево време, само че по-късно след обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа до сдържан южен вятър, който след обяд ще се ориентира от югозапад. Максимални температури: 25°-29°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще се усилва и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра - към 10°.

В четвъртък вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад и ще проникне релативно студен въздух , температурите едва ще се намалят. Ще доминира облачно време и тук-там по прекосяването на атмосферния фронт ще превали дъжд. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 21° и 26°, а минималните - сред 12° и 17°.

В петък в Източна България и северно от планините още веднъж ще се усили южният вятър и температурите ще се покачат . По-късно денем в Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще се усили и тук-там ще превали дъжд. През нощта против събота, с прекосяването на леден фронт, ще превали и тук-там в Централна България.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР