В сряда северозападният вятър ще се усили и с него

...
В сряда северозападният вятър ще се усили и с него
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за силен вятър и валежи в 14 области на страната

В сряда северозападният вятър ще се усили и с него в страната ще стартира да нахлува леден въздух. На доста места ще има превалявания, само че още сутринта от северозапад ще стартират да стопират, а облачността да се раздира и понижава. В Източна и Южна България, където преваляванията ще са съвсем през целия ден, ще има гръмотевици. Условията за градушки остават. Минималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните ще са сред 11 и 16 градуса. 

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик и Пловдив. 

Жълт код за мощен вятър и изобилен дъжд има в областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. 

Жълт код за значителни превалявания, съпроводени с гръмотевици е разгласен за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна. 

В планините ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Ще има забележителна облачност и превалявания от дъжд, над 1500 метра от сняг, само че с понижението на температурите денем тази граница ще се снижи. До края на деня преваляванията в множеството региони ще спрат, като се изключи Родопите, а облачността ще се раздра. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра – минус 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания, които по-късно денем по северното, а до среднощ и по южното крайбрежие ще спрат. Ще има и гръмотевици. В часовете преди обяд към момента ще духа юг-югоизточен вятър, който последователно ще се ориентира от запад-северозапад и след обяд ще се усили. Максималните температури ще са сред 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:47 часа и залязва в 20:08 часа. Продължителността на деня е 13 часа и 21 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР