В сряда събралите се на входа на София земеделци изгониха

...
В сряда събралите се на входа на София земеделци изгониха
Коментари Харесай

Никой не го е викал. Земеделците изгониха Костадин Костадинов от протеста си, преди да се оттеглят

В сряда събралите се на входа на София земеделци изгониха водача на " Възраждане " Костадин Костадинов от митинга си. Това се случи малко преди протестиращите да одобрят съглашението, реализирано с държавното управление, и да се отдръпват с тежката си техника отвън София.

Повод за митингите на земеделските производители беше решението на за импорт на избрани артикули от Украйна. Във вторник вечерта бяха извършени договаряния сред кабинета и протестиращите, като след 3 часа те реализираха.

В сряда заран обаче измежду протестиращите пролича разединение. Една част от тях одобряваха съглашението, а друга част - не. По думи на Костадин Костадинов той е бил поканен от недоволните, с цел да беседва с тях.

При отиването си на митинга обаче той беше изпъден от присъстващите аграрни производители. Те споделиха, че не желаят " Възраждане " да " яхва " митинга им.

" Никой не го е викал. Никой не го е викал, по тази причина го хванах за ръката и го изгоних ", сподели един от присъстващите хора.

Костадинов обаче не загатна нищо за случилото се в своя Facebook профил.

През деня и други представители на политическите партии заеха позиции по тематиката. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и глобеният за корупция по закона " Магнитски " Делян Пеевски от Движение за права и свободи поздравиха кабинета за договарянията.

" Стигнаха до рационални решения и двете страни. Надявам се, каквото има, да доизчистят и подпишат ", сподели Пеевски.

Борисов сподели също, че е разговарял с Денков и че при потребност ГЕРБ ще поддържа законодателни промени.

Само ден по-рано те държавното управление за неналичието на реакция.

Междувременно и представители на властта показаха удовлетворение от метода, по който са минали договарянията. Според премиера Николай Денков всички решения, взети в енергетиката и земеделието в резултат на митингите, подхождат на задачите и целите на държавното управление.

Протестите на земеделците започнаха на 18 септември , като блокираха редица пътни артерии в страната. Поводът беше решението на Народното събрание за унищожаване на възбраната за украински импорт. Предложение за това беше направено от Движение за права и свободи , ГЕРБ и ПП-ДБ .

Във вторник вечерта бяха извършени договаряния, които удовлетвориха част от протестиращите. В сряда заран обаче пролича противоречие измежду производителите на плодове и зеленчуци.Впоследствие то беше потушено.

След като всички протестиращи се съгласиха с предлагането на кабинета, те напуснаха сборния си пункт при Долни Богров.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР