Видеоклип, в който се твърди, че показва как самолетът на Пригожин пада от небето и огнените останки от самолета, може да бъде отправна точка за разследване на катастрофата - ако е възможно справедливо разследване, казва авиационен експерт

...
В сряда, Руски официални лица казаха, че лидерът на Wagner
Коментари Харесай

В сряда, Руски официални лица казаха, че лидерът на Wagner Group Евгений Пригожин е загинал при самолетна катастрофа.

Един авиационен експерт изложи пред Insider какво ще търсят следователите по отношение на доказателствата.

Това при условие, че справедливо може да се проведе разследване, предвид неуспешния бунт на Пригожин.

Самолетът, за който се твърди, че превозва шефа на Вагнер Евгений Пригожин до смъртта му, изглеждаше обхванат от пламъци на мястото на катастрофата, което може да даде на разследващите незабавни улики за случилото се по време на последните моменти от полета, авиационен експерт, който анализира предполагаемо видео на катастрофата, каза пред Insider.

В сряда руските държавни медии съобщиха, че Пригожин е сред десетте пътници, които са загинали, след като техният бизнес самолет се разби в Твер регион извън Москва.

РИА Новости сподели видео, в което се твърди, че показва самолета в спускане, преди да удари земята. В социалните мрежи се появиха и снимки, показващи огнени останки на мястото на катастрофата. Insider все още не е успял да провери нито една от снимките или видеоклиповете, произтичащи от катастрофата.

Източници, свързани с Wagner, твърдят, че самолетът е бил ударен от неидентифицирани противовъздушни ракети, според The ​​Wall Street Journal.< /p>

Решаващи прозрения — като например дали самолетът е бил цел — могат да бъдат извлечени от кадрите на огнените останки и необичайна траектория на полета — при условие, че дори може да се проведе прозрачно разследване.

„Вие започнете от мястото на катастрофата и след това се движите назад, опитвайки се да сглобите нещата", каза Антъни Брикхаус, бивш изследовател в Националния съвет за безопасност на транспорта и доцент по приложни авиационни науки в Аеронавтическия университет Ембри-Ридъл, пред Insider . „Разследващите не го откриват в минутите и часовете след катастрофата.“

С мътни подробности, отговорите може да се крият в „четирите ъгъла“

Брикхаус каза, че в типичните разследвания на катастрофи, непосредствените области на интерес ще бъдат данните около траекторията на полета на самолета, колко огнено е било мястото на катастрофата и каква част от самолета може да бъде възстановена.

Според CNN, проследяването на полета данните показват рязко снижаване на самолета преди катастрофата.

Руската федерална агенция за въздушен транспорт заяви в сряда, че телата на 10-те загинали пътници са били извадени от мястото на катастрофата, което сигнализира за активно разследване.

„В ранните етапи най-важното нещо е да се озовете на място и да обезопасите останките, така че да не могат да бъдат подправени“, каза Брикхаус пред Insider. „Огънатите парчета метал ще ви разкажат история.“

Брикхаус добави, че мястото на катастрофата, обхванато от пламъци, може да сочи към самолет, паднал с пълен резервоар за газ. Ако горивото на самолета свърши, почти няма да има пожар, добави той.

Най-важното по отношение на останките е, че следователите ще проверят дали "четирите ъгъла" на самолета са непокътнати: носа, опашката и двете крила.

"Ако стигнете до мястото на катастрофата и имате тези четири неща, това е добра индикация, че самолетът е бил заедно, когато се е ударил в земята", Брикхаус каза Insider, посочвайки повече някакъв вид оперативен провал, отколкото нещо като директна ракетна атака.

Все още не е известно дали изобщо ще се проведе безпристрастно разследване. Пригожин предизвика Путин по-рано през лятото, превръщайки се от приятел във враг, след като вдигна краткотраен бунт със своите войски на Вагнер.

В края на юни, след месеци на войни на Вагнер, които се бият с украинските войски от името на Русия, Пригожин обвини руското министерство на отбраната, че е извършило ракетен удар срещу позиции на Вагнер на неразкрито място в Украйна, което според него е убило "огромно количество" наемници.

В своята тирада Пригожин каза, че руското министерство на отбраната „трябва да бъдат спрени“ и лицата, отговорни за смъртта на бойците на Вагнер, трябва да бъдат наказани. Службите за сигурност на Москва отговориха, като обявиха наказателно дело срещу Пригожин, обвинявайки го в подстрекателство към въоръжен бунт – дело, което по-късно беше прекратено.

В рамките на един ден след обявяването на Пригожин бойците на Вагнер превзеха южния руски град Ростов -на Дон, централно командване за войната в Украйна, и се насочи към Москва. Дни по-късно президентът на Беларус Александър Лукашенко сключи мирно споразумение, принуждавайки Пригожин да отмени преврата в замяна на имунитет в Беларус.

След бунта точното местонахождение на Пригожин е неизвестно. По-рано тази седмица той се появи във видеоклип, за който се твърди, че е заснет в Африка, където войските на Wagner са имали присъствие в няколко страни.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР