В сряда Русия обяви незабавна частична мобилизация на своите резервисти,

...
В сряда Русия обяви незабавна частична мобилизация на своите резервисти,
Коментари Харесай

Ето го пълния текст на декрета на Путин за частична мобилизация

В сряда Русия разгласи незабавна частична готовност на своите резервисти, защото е изправена пред възходяща украинска контраатака на няколко фронта на войната си против Украйна.

Текстът на указа, с който се афишира този ход, е неразбираем и неопределен. В него не се показва броят на силите, които ще бъдат призовани, нито крайната дата за мобилизацията им. В него се показват изискванията, при които новобранците могат да бъдат освободени от работа – да вземем за пример заради това, че са прекомерно остарели или негодни – само че не се показва мечтаното равнище на валидност или оптималната възраст, написа „ Политико “.

Указът също по този начин разпорежда на „ висшите длъжностни лица от съставните елементи на Руската федерация “ да активизират наборните бойци „ в брой и в периоди, избрани от Министерството на защитата на Руската федерация “ – което значи, че районните началници ще дават отговор за събирането на нужните мобилизирани сили.

„ Политико “ разгласява и цялостния текст на указа на президента Владимир Путин на британски език, отбелязвайки, че седмата точка липсва в истинския текст. Преводът е на ДЕБАТИ.БГ:

Указ на президента Владимир Путин за оповестяване на частична готовност в Руската федерация.

В сходство с федералните закони от 31 май 1996 година № 61-ФЗ „ За защитата “, от 26 февруари 1997 година № 31-ФЗ „ За мобилизационната подготовка и мобилизацията в Руската федерация “ и от 28 март 1998 година № 53-ФЗ „ За военната тегоба и военната работа “, разпореждам:

1. Да се разгласи частична готовност в Руската федерация, считано от 21 септември 2022 година

2. Да се извърши приканване на жителите на Руската федерация на военна работа за готовност във Въоръжените сили на Руската федерация. Гражданите на Руската федерация, призовани на военна работа посредством готовност, имат статут на военнослужещи във Въоръжените сили на Руската федерация по контракт.

3. Да се откри, че нивото на възнаграждението на жителите на Руската федерация, призовани на военна работа посредством готовност във Въоръжените сили на Руската федерация, подхожда на нивото на възнаграждението на военния личен състав, служител във Въоръжените сили на Руската федерация по контракт.

4. Договорите за военна работа, подписани от военнослужещите, не престават да бъдат годни до края на интервала на частична готовност, като се изключи случаите на освобождение на военнослужещите от военна работа на учредения, открити в актуалното разпореждане.

5. Установяване по време на интервала на частична готовност на следните учредения за освобождение от военна работа на военнослужещи, които извършват военна работа по контракт, както и на жители на Руската федерация, призовани на военна работа за готовност във Въоръжените сили на Руската федерация:

а) по възраст – при навършване на пределна възраст за военна служба;

б) по здравословни аргументи – по отношение на признаването им от военномедицинската комисия за негодни за военна работа, като се изключи военнослужещите, които са изразили предпочитание да продължат военната си работа на военни длъжности, които могат да бъдат изпълнявани от посочените военнослужещи;

в) по отношение на влизането в действие на правосъдна присъда за налагане на наказване отнемане от независимост.

6. Правителството на Руската федерация:

а) ще финансира действия за частична мобилизация;

б) ще предприеме нужните ограничения за облекчаване на потребностите на Въоръжените сили на Руската федерация, други войски, военни формирования и органи през интервала на частична готовност.

8. Висшите длъжностни лица на съставните елементи на Руската федерация ще провеждат призоваването на жители на военна работа за готовност във Въоръжените сили на Руската федерация в броя и в периодите, избрани от Министерството на защитата на Руската федерация за всяка съставка на Руската федерация.

9. Гражданите на Руската федерация, работещи в организации на военнопромишления комплекс, имат право на пролонгация от наборна военна работа за готовност (за интервала на работа в тези организации). Категориите жители на Руската федерация, на които се дава правото на пролонгация, и редът за даването му се дефинират от държавното управление на Руската федерация.

Настоящото разпореждане влиза в действие от деня на формалното му издание “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР