В сряда ръководството на ВМРО решава как ще се явява

...
В сряда ръководството на ВМРО решава как ще се явява
Коментари Харесай

ВМРО решава как ще се явява на изборите

В сряда управлението на Вътрешна македонска революционна организация взема решение по какъв начин ще се явява партията на идните на 11 юли избори.

Решението ще бъде взето от Изпълнителния комитет на партията, който ще разиска и целите за вота. Темата ще бъде дискутирана и на Организационен съвет.

Преди дни водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разгласи, че тази седмица стартира договаряния с някогашния си съдружен сътрудник и водач на НФСБ Валери Симеонов, както и с партията на някогашния здравен министър Петър Москов " Консервативно обединяване на десницата " (КОД).

На последните избори през април нито една от " патриотичните " обединения не влезе в рекордно малко съществувалия парламент. Вътрешна македонска революционна организация остана на крачка от 4-процентната преграда за влизане и събра поддръжка от 3.64%. НФСБ се яви в коалиция с " Воля " на Весели Марешки и получи единствено 2.37 на 100 от гласовете. Москов пък бе подсилен от едвам 9 415 гласа или 0.29%.

Вече няколко пъти Москов протягаше ръка за обединяване към Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, само че до момента опитите му са били безуспешни. Той беше министър на опазването на здравето в кабинета " Борисов 2 " и останата подобен до предварителните избори, макар че тогавашната му партия ДСБ напусна ръководството преди този момент. Няколко месеца по-късно Москов бе изключен от ДСБ, а през 2019 година сътвори лична партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР