В сряда премиерът Кирил Петков обяви, че част от екипажа

...
В сряда премиерът Кирил Петков обяви, че част от екипажа
Коментари Харесай

Моряците от Царевна пътуват към България


В сряда министър председателят Кирил Петков разгласи, че част от екипажа на кораба „ Царевна” към този момент е евакуиран от пристанището на Мариупол. Става въпрос за 14 българи и 1 украински жител. Данните за маршрута, по който ще преминат, с цел да дойдат в страната ни, все още са нищожни. Появиха се и първи фрагменти с евакуираните българи, заяви Нова ТВ.

Част от екипажа, в това число и капитанът на кораба остават на борда по свое лично предпочитание. Какви обаче са разновидностите и по какъв начин би трябвало да се действа при такава обстановка – тематиката разяснява президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани кап. Димитър Димитров.

„ На кораба към този момент има по-малко хора. Дори в тази обстановка всеки корабособственик си има предписани дейности, които екипажът прави. Вероятно офицерът по сигурността на компанията, която оперира с кораба, ще даде указания по какъв начин да се работи с понижен състав”, сподели той.

„ В такива обстановки се поддържа единствено най-необходимото, с цел да може корабът да остане във вода и да е в сигурност. Отплаването му от мястото обаче няма да бъде допустимо дълго време”, добави Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР