В сряда председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се

...
В сряда председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се
Коментари Харесай

Стана ясно кога и къде Юнкер ще се среща с Тръмп, ЕК разкри какво да НЕ очакваме да се случи

В сряда ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп в границите на посещаване в Съединени американски щати. Това съобщи представителят на Комисията Маргаритис Схинас и посочи, че след диалог сред Юнкер и Тръмп, към тях ще се причислят и делегациите им.

„ Председателят се усеща доста квалифициран да изложи европейските причини. Надявам се, че до този миг всички схващат, че Европейският съюз пази свободната, открита и почтена търговия в целия свят. Имали сме опция да покажем това доста пъти – предходната седмица с комерсиалното съглашение с Япония. Както сподели ръководителят по други случаи, това е опция да свалим всякакво евентуално напрежение към търговията и да стартираме открит и градивен разговор с нашите американски сътрудници “, изясни той.

Юнкер няма да дойде в Съединените щати за диалози с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с съответно комерсиално предложение, разяснява Схинас, представен от организация „ Ройтерс “.

Юнкер ще пътува във Вашингтон в сряда (25-и юли) за диалози, фокусирани основно върху комерсиалното напрежение след наложените от Съединени американски щати мита за вноса на стоманата и алуминия от Европейски Съюз и предвид на заканите на Доналд Тръмп за разширение на тези наказателни ограничения по отношение на вноса на европейски коли.

Коментарите на Европейска комисия наподобяват в несъгласие с изявление през предходната седмица на висшия стопански консултант на Тръмп - Лари Къдлоу, съгласно което Жан-Клод Юнкер ще дойде във Вашингтон с " значимо " комерсиално предложение.

Европейският комисар по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом, която ще съпровожда Жан-Клод Юнкер, пък съобщи през предходната седмица, че Европейски Съюз приготвя лист с американски артикули, които да бъдат обложени с висока мита, в случай че Съединени американски щати усили цените върху вноса на европейски коли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР