В сряда, първата в историята 3D-принтирана ракета успя да излети

...
В сряда, първата в историята 3D-принтирана ракета успя да излети
Коментари Харесай

Първата в историята 3D-принтирана ракета успя да излети успешно

В сряда, първата в историята 3D-принтирана ракета съумя да излети сполучливо от Земята. Неин основател е Relativity Space, а сполучливият старт е крайъгълен камък за упоритостите на компанията да показва, че нейното новаторско галактическо транспортно средство е задоволително крепко по време на полет.    И фактът, че втората ѝ степен аварира при достигането на Космоса, не трансформира историческото значение на това изстрелване, показват от Reuters.    110-метровата ракета Terran 1 на основаната в Калифорния компания, която е 85% направена от 3D отпечатани елементи, се е издигнала от стартовата площадка в базата на галактическите сили на Съединени американски щати Кейп Канаверал във Флорида.   

Приблизително 80 секунди след полета на височина от близо 16 км над Атлантическия океан ракетата е достигнала оптималното аеродинамично напрежение, до момента в който се е издигала към Космоса със скорост 1999 км/ч. По този метод Terran 1 е съумяла да покрие основната цел на тестовата задача. 
При достигането на Космоса моторът на втората степен на ракетата е съумял да се възпламени за малко, само че не и да реализира нужната двигателна сила за постигане на орбита.    " Въпреки че през днешния ден не успяхме да стигнем до дъно, събрахме задоволително данни, с цел да покажем, че летенето с 3D-принтирани ракети е допустимо ", безапелационен е ръководителят на тестовата стратегия на Relativity Арва Тизани Кели, представен от осведомителната организация.    На доктрина индустриалният развой, който стои зад Terran 1, основава галактически транспортен съд по-бързо и на по ниска цена. От Relativity Space настояват, че могат да построят ракета Terran 1 за към 60 дни и че извънредните задачи ще костват към 12 милиона $. При бъдещите модели компанията се надява 3D-принтираните елементи да съставляват най-малко 90% от нейните ракети.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР