В сряда от 16.00 ч. (българско време) президентът на Молдова

...
В сряда от 16.00 ч. (българско време) президентът на Молдова
Коментари Харесай

Молдовският президент Мая Санду ще направи обръщение към Европейския парламент

В сряда от 16.00 ч. (българско време) президентът на Молдова Мая Санду ще направи послание към членовете на Екологичен потенциал по отношение на войната в Украйна и нейните последствия.

Като прилежаща на Украйна страна Молдова е изключително тежко наранена от продължаващата война. Освен че е приела огромен брой украински бежанци, тя също по този начин стана жертва на хакерски атаки и неотдавнашна поредност от произшествия в региона на сигурността в подкрепяния от Русия сепаратистки район Приднестровие.

На фона на нашествието на Русия в Украйна, Молдова публично подаде молба за участие в Европейски Съюз при започване на март 2022 година Европейският парламент също прикани страната да получи в Европейски Съюз в резолюция, призната на 5 май.

Г-жа Санду извършва длъжността президент на Молдова от декември 2020 година насам. Преди това тя е била министър-председател, наред с други длъжности.

След обръщението в пленарна зала ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола и госпожа Санду ще дадат взаимна конференция към 16.40 ч. (българско време).

В сряда следобяд евродепутатите ще обсъдят и годишния отчет за оценка на Споразумението за асоцииране на Европейски Съюз с Молдова. Гласуването ще се организира в четвъртък.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР