В сряда още от сутринта облачността от северозапад ще започне

...
В сряда още от сутринта облачността от северозапад ще започне
Коментари Харесай

Облачността се разкъсва, но остава хладно и с валежи от дъжд и сняг

В сряда още от сутринта облачността от северозапад ще стартира да се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. До обяд на обособени места, основно в планинските региони от Южна България, ще има слаби превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. В Източна България ще духа до сдържан вятър от североизток, който към края на деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 16° и 21°, в София - към 17°, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините до обяд облачността ще е забележителна, на обособени места в масивите в Южна България ще има превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. След обяд облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан вятър, по най-високите елементи от северозапад, в останалите региони до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра - към 5°.

По Черноморието облачността от север ще се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. Преди обяд на обособени места по южното крайбрежие, където облачността ще е към момента забележителна, ще превали едва. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 18°-19°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще е близо до междинното за месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР