В сряда около Народното събрание ще има две демонстрации заради

...
В сряда около Народното събрание ще има две демонстрации заради
Коментари Харесай

Парламентът ще бъде обграден от протести за и против военната помощ за Украйна

В сряда към Народното събрание ще има две демонстрации поради гласуването за даване на военно-техническа помощ за Украйна.

Протестът “за “ военната помощ за Украйна ще бъде към служебния вход на Народното събрание, а стачкуващите, които са “против “, се събират пред формалния вход на постройката.

Пленарното съвещание по тематиките за газа и Украйна е планувано за 15:30 часа. Предвидено е чуване на премиера Кирил Петков, както и на министъра на енергетикатаАлександър Николов. Депутатите ще чуят отчет на шефовете на енергийните сдружения, както и на специфичните служби.

В сряда пред бТВ водачът на парламентарната група на “Продължаваме смяната “ Андрей Гюров съобщи, че на този стадий няма дефиниция България да изпрати оръжия и муниции наУкрайна.

„ Затова мандатът е даден под формата на военно-техническа помощ, тъй че взависимост от нашите благоприятни условия, упования и развития на спора да можеправителството в най-широк мандат да взима верните решения “, сподели той.

„ Вече сме провели доста съдружни препоръки, обсъждаме тази тематика презпоследната седмица. Мисля, че имаме позиция и тактика в зала (б.р. на НС) през днешния ден,когато точката бъде обсъждана, да може да бъде подкрепена от широкомнозинство по метод, който не заплашва сигурността и стабилността накоалицията и държавното управление “, съобщи Гюров.

Преди седмица водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че ще напусне обединението, в случай че държавното управление реши за изпрати военна помощ за Украйна. Това значи, че Българска социалистическа партия няма да предприеме дейности в сряда, каквото и да е решението на Народното събрание. Нинова сподели, че е подготвена да обмисли опцията за ремонт на украинската военна техника в България.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР