В сряда НАТО съобщи, че е предала на Русия набор

...
В сряда НАТО съобщи, че е предала на Русия набор
Коментари Харесай

НАТО връчи писмени предложения на Русия

В сряда НАТО заяви, че е предала на Русия набор от писмени " оферти ", откакто Москва насочи редица претенции за ограничение на въздействието на Съединени американски щати в Източна Европа.

" Днес следобяд НАТО съобщи своите оферти на Русия, редом със Съединените щати ", съобщи формален представител на алианса.
Парламентът заседава изключително поради Украйна, изслушват шефовете на служби (НА ЖИВО)
Извънредно съвещание на Народното събрание смика неговят ръководител в сряда следобяд. Точка единствена е чуване на министър-предс...
Прочети повече
Дипломати оповестиха за Агенция Франс Прес, че документът е предаден на съветския дипломат в Белгия, където се намира централата на НАТО.

Русия съобщи, че е получила в Москва от американския дипломат Джон Съливан обособен отговор от Вашингтон на настояванията на Кремъл за сигурност.

През декември Москва разгласява два плана на контракти със Съединени американски щати и НАТО, които биха отдръпнали западното въздействие върху Източна Европа.

Исканията бяха оповестени в миг, когато напрежението набъбна, откакто Москва струпа към 100 000 бойци покрай границата си с Украйна - ход, за който Западът предизвести, че може да бъде въведения към широкомащабно навлизане.
" Възраждане " желае преустановяване на контракта със Съединени американски щати, не с НАТО (ВИДЕО)
Парламентарната група на партия " Възраждане " внася в деловодството на Народното събрание план за решение, с което Народното събрание да възл...
Прочети повече
Кремъл желае НАТО да подсигурява, че прозападният Киев в никакъв случай няма да се причисли към военния съюз и да се ангажира с изтеглянето на силите си от източноевропейския фланг.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг трябваше да даде конференция, на която да разиска отговора.

Той съобщи, че алиансът е подготвен да се вслуша в съветските " опасения ", само че настоя, че НАТО няма да прави взаимни отстъпки с " главните си правила ", в това число правото на сътрудниците си да избират своя личен път.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР