В сряда може да бъде поискано изслушване на главния прокурор

...
В сряда може да бъде поискано изслушване на главния прокурор
Коментари Харесай

Ива Митева: В сряда може да бъде поискано изслушване на Иван Гешев

В сряда може да бъде поискано чуване на основния прокурор Иван Гешев. Това ще стане на съвещание на Комисията по правни въпроси, в случай че до сряда комисиите бъдат конституирани, заяви за bTV ръководителят на Народното събрание Ива Митева.

„ Така че още тази седмица той може да бъде поканен, той е задължен според правилника да се яви в Народното събрание и да се организира разискване в Комисията по правни въпроси “.

Ива Митева изясни, че това, което я е предиздвикало да свика изключително съвещание на Народно събрание е това, „ което накара да се възмути целия български народ преди няколко дни “.

„ Това, което видяхме всички на тези фрагменти (бел. р. с полицейското принуждение по време на протестите) в действителност е доста притеснително, в действителност е шокиращо и в действителност мисля, че е време ясно да заявим, че по този начин не може да продължава. Затова моята единствена реакция беше да свикам изключително съвещание на Народното събрание “.

Съгласно правилника, чуването би трябвало да бъде импортирано с план от народните представители, разясни ръководителят на Народното събрание.

„ Подготвила съм такова чуване за внасяне. Отделно, това, което през вчерашния ден взех решение, е да се инициира внасяне на отчет от основния прокурор. Знаете, че там самодейността може да бъде от парламентарни групи и от една десета от народните представители. Така че подобен план също е квалифициран. Третата точка, която мислех да сложа в дневния ред, е план на декларация, което е един политически акт и ще изрази отношението на цялото Народно заседание към протичащото се. Мисля, че всички сътрудници ще ме поддържат “.

Митева сподели, че се е чула с депутати от разнообразни парламентарни групи – „ Демократична България “, „ Изправи се БГ, ние идваме “ и от „ Българска социалистическа партия за България “, които са подкрепили нейните актове. Тя добави, че не се е чула с ГЕРБ.

„ Не съм се чула с сътрудниците от ГЕРБ. В случая работя по-скоро като пръв измежду равни, както ме бяха обвинили те самите, че не съм подобен през миналата седмица. Смятам, че аз би трябвало да поема самодейността в тази ситуация, даже и ударите, в случай че не съм права. Затова изчаках да ме потърсят всички парламентарни групи и през днешния ден в действителност, тези парламентарни групи, които ви изброих, ме потърсиха, дори и сътрудниците бяха към този момент в Народното събрание “.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф не разрешава това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР