В сряда Мексико отправи призив към Съвета за сигурност на

...
В сряда Мексико отправи призив към Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Мексико иска справедливо разпределение на COVID ваксините

В сряда Мексико насочи апел към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации страните да популяризират солидарно наличните им количества ваксини против COVID-19, защото по-бедните изостават в конкуренцията за имунизиране на своите жители. Три четвърти от първите дози са приложени за жители единствено в 10 страни, които съставляват 60% от световния БВП (БВП), до момента в който допълнително от 100 страни въобще не са прилагани ваксини. Това сподели мексиканският външен министър Марсело Ебрар, представен от " Ройтерс ".

" Призоваваме страните да заобикалят натрупването на ваксини и да ускорят първите стадии на доставките на COVAX, с цел да дадат приоритет на страните с по-малко запаси ", сподели Ебрар пред съвета, в който Мексико понастоящем е член. Досега по схемата не са популяризирани ваксини.

Длъжностни лица от Панамериканската здравна организация обявиха в сряда, че страните могат да чакат удостоверение на своите доставки на ваксини COVAX скоро, макар че първите партиди се чака да бъдат дребни. 190 страни, са се включили към COVAX, който има за цел да обезпечи еднакъв достъп до ваксини. Схемата се ръководи взаимно от алианса GAVI, СЗО, Коалиция за нововъведения за подготвеност за зараза и УНИЦЕФ.
 Мексико посреща до седмица първите дози Sputnik V
Мексико посреща до седмица първите дози Sputnik V

Страната първа в Латинска Америка записва съветската ваксина

" Спешно е да се работи, с цел да се обърне несправедливостта, която се прави, тъй като от това зависи сигурността на цялото човечество ", сподели Ебрард.

Мексико подписа съглашения с няколко интернационалните фармацевтични компании за милиони дози за своите 126 милиона души на фона на световни закъснения и дефицит на някои ваксини.

Очаква се първата партида от съветската антикоронавирусна ваксина Sputnik V Това заяви мексиканският президент Андрес Обрадор. Главният изпълнителен шеф на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев разгласи проектите си да достави имунизацията Sputnik V на Мексико още на 4 февруари. Той сподели, че мексиканският регулатор е подписал контракт за 24 милиона дози ваксини.

съветската ваксина Sputnik V по процедурата за незабавно разрешаване за приложимост без спомагателни клинични проби в страната.

Резултати от изследване Обрадор съобщи преди този момент, че е реализирано съглашение Русия да достави 24 милиона дози от имунизацията.

Страната стартира всеобща имунизация на 24 декември, само че досега е употребила единствено имунизацията на Pfizer/BioNTech. Мексико също утвърди и имунизацията на AstraZeneca/University of Oxford. Сключи съглашение с Аржентина за взаимно произвеждане на английската ваксина.

Самият президент към гласност след изолацията. Обрадор разгласи, че ще се имунизира, когато пристигна неговият ред. Обрадор бе измежду водачите, които се противопоставяха на някои ограничения, измежду които носенето на маски за лице.
 Мексико изпревари Индия като третата страна в света по смъртоност от COVID-19
Мексико изпревари Индия като третата страна в света по смъртоност от COVID-19

Индия е с повече от 10 пъти по-голямо население от Мексико

Припомняме, че Световната здравна организация (СЗО) още през декември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР