В сряда към 15.48 часа на улица в гр. Троян

...
В сряда към 15.48 часа на улица в гр. Троян
Коментари Харесай

Куриозен случай с моторист в Троян

В сряда към 15.48 часа на улица в гр. Троян еднообразен чиновник на „ Пътна полиция “ в ГДНП, командирован в града, забелязал мотоциклетист, движещ се без регистрационни табели и без каска.

Това оповестиха от пресцентъра на полицията.

Полицаят последвал нарушителя със служебния автомобил. При първото прекъсване на мотоциклетиста на знак „ Стоп “ на ул. „ Незабравка “ униформеният се изравнил с него и с ръка му подал сигнал да отбие на ул. „ Раковски “. Служителят се е легитимирал и му изискал документите. При последвалото пояснение, че няма такива, униформеният е алармирал на своите сътрудници от Троян посредством тел. 112, които пристигнали на място и поели случая. В резултат на това на мотоциклетиста е формиран акт и е формирано бързо произвеждане по член 345, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Главна дирекция ГДНП прецизира, че съгласно закона, служителят на „ Пътна полиция “- ГДНП е имал право да се намеси, откакто е видял, че се прави закононарушение и в това отношение не е превишил правата си, а е работил съзнателно. Според член 345, ал 1 от Наказателен кодекс, „ Който си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно транспортно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи, се санкционира с отнемане от независимост до една година или с санкция от петстотин до хиляда лв. “. Същото наказване се постанова и на оня, който ръководи моторно транспортно средство, което не е записано по надлежния ред (НК, член 345, алинея 2).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР